
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
- ziemniaki ugotuj w mundurkach
Krok 1: Obsmażamy ziemniaki
Ziemniaki obieramy i kroimy w grube plastry. Smażymy na dużej patelni na 3 łyżkach rozgrzanego oleju słonecznikowego przez ok. 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: Przygotowujemy danie
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w grubą kostkę. Mięso kroimy w paski. Dodajemy wraz z cebulą, jabłkami i pozostałym olejem do ziemniaków, doprawiamy majerankiem i smażymy razem przez 5-8 minut. Listki pietruszki obrywamy i siekamy.
Krok 3: Gröstl podajemy z buraczkami
Gröstl doprawiamy do smaku, posypujemy posiekaną pietruszką i podajemy z buraczkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Domek z piernika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Pierniki
- Krokiety z mięsem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kutia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
2393 dni temu
Cebula w podsumowaniu, cebula w przepisie... a w składnikach cebuli brak. Ile jej? Poprawcie przepis.
Odpowiedz
2393 dni temu
W przepisie używamy 2 cebule :)