Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
- ziemniaki ugotuj w mundurkach
Krok 1: Obsmażamy ziemniaki
Ziemniaki obieramy i kroimy w grube plastry. Smażymy na dużej patelni na 3 łyżkach rozgrzanego oleju słonecznikowego przez ok. 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: Przygotowujemy danie
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w grubą kostkę. Mięso kroimy w paski. Dodajemy wraz z cebulą, jabłkami i pozostałym olejem do ziemniaków, doprawiamy majerankiem i smażymy razem przez 5-8 minut. Listki pietruszki obrywamy i siekamy.
Krok 3: Gröstl podajemy z buraczkami
Gröstl doprawiamy do smaku, posypujemy posiekaną pietruszką i podajemy z buraczkami.
Zobacz podobne
przepisy
Faszerowane ziemniaki z pikantną, grillowaną karkówką
Grillowane danie z wieprzowiną w roli głównej i faszerowanymi ziemniakami jako mistrzami drugiego planu!
Tartichèvre (gratin z ziemniaków z kozim serem)
Wyborna, bardzo aromatyczna zapiekanka. Prawdziwy francuski przysmak, który wyczarujesz z kilku prostych składników.
Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
Gotowany łosoś, młode ziemniaki i chrupiącą fasolką. Ta sałatka to doskonały pomysł na szybki obiad.
Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
Wiosenna zupa z ziemniakami, kapustą i łososiem – doskonale smakuje ze świeżą kolendrą!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
- Potrawka z wieprzowiny w cytrynach z przyprawami
- Smażone kuleczki z cukinii
- Pudding chlebowy
- Mus waniliowy z truskawkami
- Francuskie tosty z boczkiem i serem
- Placki z selera
- Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
- Łopatka duszona w cydrze
- Zielone warzywa smażone z tofu
- Moskole z ziemniaków z twarogiem i bryndzą
- Marynata grillowa do wieprzowiny
- Serowe ziemniaki hasselback
- Chrupiące ziemniaczki z serem i salami
- Bułeczki bolońskie
- Stir-fry z kaszą
- Dynia faszerowana komosą ryżową
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Pulled pork z jackfruita
- Sałatka z makaronu soba
- Wegańskie knedle ze śliwkami i sosem waniliowym
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Quiche z papryczkami padrón i wędzonym serem
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Mus jagodowy z sosem jeżynowym
- Croque madame
- Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
- Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
- Koktajl z kaszy jaglanej, wiśni i soku z buraka czerwonego
- Batony cytrynowe na orkiszowym spodzie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2065 dni temu
Cebula w podsumowaniu, cebula w przepisie... a w składnikach cebuli brak. Ile jej? Poprawcie przepis.
odpowiedz
2065 dni temu
W przepisie używamy 2 cebule :)