
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
- ziemniaki ugotuj w mundurkach
Krok 1: Obsmażamy ziemniaki
Ziemniaki obieramy i kroimy w grube plastry. Smażymy na dużej patelni na 3 łyżkach rozgrzanego oleju słonecznikowego przez ok. 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: Przygotowujemy danie
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w grubą kostkę. Mięso kroimy w paski. Dodajemy wraz z cebulą, jabłkami i pozostałym olejem do ziemniaków, doprawiamy majerankiem i smażymy razem przez 5-8 minut. Listki pietruszki obrywamy i siekamy.
Krok 3: Gröstl podajemy z buraczkami
Gröstl doprawiamy do smaku, posypujemy posiekaną pietruszką i podajemy z buraczkami.
Zobacz podobne
przepisy
Faszerowane ziemniaki z pikantną, grillowaną karkówką
Grillowane danie z wieprzowiną w roli głównej i faszerowanymi ziemniakami jako mistrzami drugiego planu!

Tartichèvre (gratin z ziemniaków z kozim serem)
Wyborna, bardzo aromatyczna zapiekanka. Prawdziwy francuski przysmak, który wyczarujesz z kilku prostych składników.

Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
Gotowany łosoś, młode ziemniaki i chrupiącą fasolką. Ta sałatka to doskonały pomysł na szybki obiad.


Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
Wiosenna zupa z ziemniakami, kapustą i łososiem – doskonale smakuje ze świeżą kolendrą!


Zobacz przepisy
na lato
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2287 dni temu
Cebula w podsumowaniu, cebula w przepisie... a w składnikach cebuli brak. Ile jej? Poprawcie przepis.
odpowiedz
2287 dni temu
W przepisie używamy 2 cebule :)