Ubijana ricotta na grzance

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

• malakser lub blender

• patelnię grillową, toster lub piekarnik

Przygotowanie:

Krok 1: Ubijamy ricottę

Do misy malaksera wkładamy ricottę, oliwę, miód i szczyptę soli. Miksujemy na wysokich obrotach przez 2-3 minuty, aż masa stanie się puszysta, gładka i kremowa.

Krok 2: Przygotowujemy grzanki

Kromki chleba opiekamy na patelni grillowej, w tosterze lub piekarniku – do momentu, aż będą złociste i chrupiące.

Krok 3: Podajemy danie

Na jeszcze ciepłe grzanki nakładamy ubijaną ricottę – można rozsmarować ją łyżką lub nałożyć za pomocą rękawa cukierniczego. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem oraz otartą skórką z cytryny. Podajemy od razu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl