Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MIĘSO
Mięso oczyszczamy i nakłuwamy, aby szybciej wchłonęło marynatę.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI MARYNATY
Czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w naczyniu i dokładnie mieszamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli masz ochotę, do marynaty możesz dodać sok wyciśnięty z połowy limonki.
KROK 3: MARYNUJEMY MIĘSO
Piersi kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie, przykrywamy naczynie i odstawiamy je do lodówki na minimum 3 godziny.
WSKAZÓWKA! Jeśli zdecydujesz się marynować warzywa, wystarczy chłodzić je obtoczone w marynacie przez 1 godzinę.
Zobacz podobne
przepisy
Marynata grillowa do wieprzowiny
Wypróbuj nasz przepis i podkręć smak wieprzowiny z grilla smakowitą marynatą! To naprawdę proste!
Marynata grillowa do mięsa drobiowego
Smakowity sposób na mięso z grilla? Marynowanie! Wypróbuj nasz przepis na pyszną jogurtową marynatę i dodaj smaku swoim potrawom.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
Soczysty, pachnący, doskonały! Taki jest schab przygotowany według tego przepisu. Jego smak przypadnie do gustu każdemu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Camembert z grilla
- Kabanosy w cieście
- Szaszłyki z krewetek po azjatycku
- Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
- Pieczone gołąbki z sosem musztardowym
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Marynata grillowa do ryby
- Twarożek tofu z warzywami
- Ryż smażony z warzywami
- Pieczone szparagi à la caprese
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Kaszotto z kurczakiem i warzywami
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Kanapka rybaka
- Gnocchi dyniowe
- Pieczony bigos z kurczakiem
- Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem
- Pizza bez drożdży
- EKSPRESOWY BIGOS
- Ryba pod kruszonką na parze
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sos koperkowy
- Wędzone piersi gęsi z placuszkami rosti i kapustą z granatem
- Ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Grillowany ananas z jogurtem mojito
- Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)