Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MIĘSO
Mięso oczyszczamy i nakłuwamy, aby szybciej wchłonęło marynatę.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI MARYNATY
Czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w naczyniu i dokładnie mieszamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli masz ochotę, do marynaty możesz dodać sok wyciśnięty z połowy limonki.
KROK 3: MARYNUJEMY MIĘSO
Piersi kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie, przykrywamy naczynie i odstawiamy je do lodówki na minimum 3 godziny.
WSKAZÓWKA! Jeśli zdecydujesz się marynować warzywa, wystarczy chłodzić je obtoczone w marynacie przez 1 godzinę.
Zobacz podobne
przepisy
Marynata grillowa do wieprzowiny
Wypróbuj nasz przepis i podkręć smak wieprzowiny z grilla smakowitą marynatą! To naprawdę proste!
Marynata grillowa do mięsa drobiowego
Smakowity sposób na mięso z grilla? Marynowanie! Wypróbuj nasz przepis na pyszną jogurtową marynatę i dodaj smaku swoim potrawom.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
Soczysty, pachnący, doskonały! Taki jest schab przygotowany według tego przepisu. Jego smak przypadnie do gustu każdemu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto marchewkowe
- Sernik krakowski
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Kompot z suszu z cytryną
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)