Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MIĘSO

Mięso oczyszczamy i nakłuwamy, aby szybciej wchłonęło marynatę.

KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI MARYNATY

Czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w naczyniu i dokładnie mieszamy.

WSKAZÓWKA! Jeśli masz ochotę, do marynaty możesz dodać sok wyciśnięty z połowy limonki.

KROK 3: MARYNUJEMY MIĘSO

Piersi kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie, przykrywamy naczynie i odstawiamy je do lodówki na minimum 3 godziny.

WSKAZÓWKA! Jeśli zdecydujesz się marynować warzywa, wystarczy chłodzić je obtoczone w marynacie przez 1 godzinę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!