Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MIĘSO
Mięso oczyszczamy i nakłuwamy, aby szybciej wchłonęło marynatę.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI MARYNATY
Czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w naczyniu i dokładnie mieszamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli masz ochotę, do marynaty możesz dodać sok wyciśnięty z połowy limonki.
KROK 3: MARYNUJEMY MIĘSO
Piersi kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie, przykrywamy naczynie i odstawiamy je do lodówki na minimum 3 godziny.
WSKAZÓWKA! Jeśli zdecydujesz się marynować warzywa, wystarczy chłodzić je obtoczone w marynacie przez 1 godzinę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Mini burgery
- Świąteczne pierniczki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Spaghetti carbonara
- Jajka na miękko
- Makówki śląskie
- Kutia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Guacamole
- Krokiety z mięsem
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)