Uniwersalna marynata do mięs i warzyw

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MIĘSO

Mięso oczyszczamy i nakłuwamy, aby szybciej wchłonęło marynatę.

KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI MARYNATY

Czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w naczyniu i dokładnie mieszamy.

WSKAZÓWKA! Jeśli masz ochotę, do marynaty możesz dodać sok wyciśnięty z połowy limonki.

KROK 3: MARYNUJEMY MIĘSO

Piersi kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie, przykrywamy naczynie i odstawiamy je do lodówki na minimum 3 godziny.

WSKAZÓWKA! Jeśli zdecydujesz się marynować warzywa, wystarczy chłodzić je obtoczone w marynacie przez 1 godzinę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Marynata grillowa do wieprzowiny

Wypróbuj nasz przepis i podkręć smak wieprzowiny z grilla smakowitą marynatą! To naprawdę proste!

Marynata grillowa do wieprzowiny

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Marynata grillowa do mięsa drobiowego

Smakowity sposób na mięso z grilla? Marynowanie! Wypróbuj nasz przepis na pyszną jogurtową marynatę i dodaj smaku swoim potrawom.

Marynata grillowa do mięsa drobiowego

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!