Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o małych oczkach
  • blaszkę do pieczenia o średnicy 23 cm
  • papier do pieczenia
  • małe sitko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: KROIMY RABARBAR

Pokrojony w kawałki rabarbar przekładamy do miski i oprószamy ¼ szklanki cukru.

KROK 2: ŁĄCZYMY NAPÓJ MIGDAŁOWY Z OCTEM

Napój roślinny łączymy z octem i odstawiamy na 5 minut.

KROK 3: ŁĄCZYMY SUCHE SKŁADNIKI

Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól mieszamy w misce.

KROK 4: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO NAPOJU ROŚLINNEGO

Oliwę, pozostały cukier, otartą skórkę z cytryny, sok z połowy cytryny dodajemy do miski z napojem migdałowym.

KROK 5: ŁĄCZYMY ZAWARTOŚĆ OBU MISEK

Zawartość obu misek łączymy i wyrabiamy przez krótką chwilę na ciasto.

KROK 6: PIECZEMY CIASTO

Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest suche, jeśli nie, pieczemy jeszcze ok. 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Posypujemy cukrem pudrem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram