Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Czosnek i imbir obrać, posiekać, wymieszać z chili, sokiem z cytryny i 3 łyżkami sosu sojowego i oleju, mięso marynować w tak przygotowanej marynacie przez 60-90 minut.
Kapustę pak choi i cebulę oczyścić, kapustę pokroić w poprzek na paski o szerokości 1 cm, cebulę – w krążki. Kiełki osączyć z zalewy. Ryż wrzucić do 400 ml wrzącej, osolonej wody i gotować przez 10 minut na małym ogniu.
Mięso osączyć, marynatę zebrać. Porcje mięsa podsmażyć w rozgrzanym woku lub na patelni, wykorzystując pozostały olej, wyjąć. Kapustę i cebulę wrzucić na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa, ciągle mieszając. Dodać marynatę i mięso i smażyć mniej więcej przez 5 minut. Dodać kiełki soi i orzechy nerkowca i smażyć przez 3 minuty, doprawić do smaku pozostałym sosem sojowym i chili. Skrobię rozmieszać w niewielkiej ilości wody, lekko zagęścić sos. Podawać z ryżem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Pierniki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Przekąski sylwestrowe
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Burek ze szpinakiem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto marchewkowe
- Piernik świąteczny
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
- Łazanki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Uszka z grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (7)
252 dni temu
Wieprzowina z kapustą a w składnikach kapusty brak i cały przepis bezużyteczny.
Odpowiedz
249 dni temu
Kapusta zdecydowanie kryje się w składnikach, pod nazwą pak choi :)
2882 dni temu
To jest rewelacja!!! Pycha!!!
Odpowiedz
3774 dni temu
Bardzo dobre danie.
Odpowiedz
3894 dni temu
@Marta: raz Marta, raz Gosia a i tak nic nie wnosi do dyskusji... Darujcie sobie ten kulawy marketing Co do przepisu: ryż z Lidla gotowany 10 min jest nadal twardy. Optymalny czas gotowania to 15-18 min. Z własnego doświadczenia.
Odpowiedz
4145 dni temu
LOWCIAM TAKIE SMAKI NO I WSZYSTKO MOZNA KUPIC W LIDLU HEHE CO TO JEST ZA ZENADA , TAKIE KOMENTARZE BOZE LITOSCI
Odpowiedz
4164 dni temu
Lubię azjatycką kuchnię, jutro w Lidlu zrobię zapas przypraw i sosów, np. do dań z woka, pycha :)
Odpowiedz