
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Czosnek i imbir obrać, posiekać, wymieszać z chili, sokiem z cytryny i 3 łyżkami sosu sojowego i oleju, mięso marynować w tak przygotowanej marynacie przez 60-90 minut.
Kapustę i cebulę oczyścić, kapustę pokroić w poprzek na paski o szerokości 1 cm, cebulę – w krążki. Kiełki osączyć z zalewy. Ryż wrzucić do 400 ml wrzącej, osolonej wody i gotować przez 10 minut na małym ogniu.
Mięso osączyć, marynatę zebrać. Porcje mięsa podsmażyć w rozgrzanym woku lub na patelni, wykorzystując pozostały olej, wyjąć. Kapustę i cebulę wrzucić na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa, ciągle mieszając. Dodać marynatę i mięso i smażyć mniej więcej przez 5 minut. Dodać kiełki soi i orzechy nerkowca i smażyć przez 3 minuty, doprawić do smaku pozostałym sosem sojowym i chili. Skrobię rozmieszać w niewielkiej ilości wody, lekko zagęścić sos. Podawać z ryżem.
Komentarze (5)
1944 dni temu
To jest rewelacja!!! Pycha!!!
odpowiedz
2836 dni temu
Bardzo dobre danie.
odpowiedz
2956 dni temu
@Marta: raz Marta, raz Gosia a i tak nic nie wnosi do dyskusji... Darujcie sobie ten kulawy marketing Co do przepisu: ryż z Lidla gotowany 10 min jest nadal twardy. Optymalny czas gotowania to 15-18 min. Z własnego doświadczenia.
odpowiedz
3207 dni temu
LOWCIAM TAKIE SMAKI NO I WSZYSTKO MOZNA KUPIC W LIDLU HEHE CO TO JEST ZA ZENADA , TAKIE KOMENTARZE BOZE LITOSCI
odpowiedz
3226 dni temu
Lubię azjatycką kuchnię, jutro w Lidlu zrobię zapas przypraw i sosów, np. do dań z woka, pycha :)
odpowiedz
zobacz wszystkie