Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Czosnek i imbir obrać, posiekać, wymieszać z chili, sokiem z cytryny i 3 łyżkami sosu sojowego i oleju, mięso marynować w tak przygotowanej marynacie przez 60-90 minut.
Kapustę i cebulę oczyścić, kapustę pokroić w poprzek na paski o szerokości 1 cm, cebulę – w krążki. Kiełki osączyć z zalewy. Ryż wrzucić do 400 ml wrzącej, osolonej wody i gotować przez 10 minut na małym ogniu.
Mięso osączyć, marynatę zebrać. Porcje mięsa podsmażyć w rozgrzanym woku lub na patelni, wykorzystując pozostały olej, wyjąć. Kapustę i cebulę wrzucić na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa, ciągle mieszając. Dodać marynatę i mięso i smażyć mniej więcej przez 5 minut. Dodać kiełki soi i orzechy nerkowca i smażyć przez 3 minuty, doprawić do smaku pozostałym sosem sojowym i chili. Skrobię rozmieszać w niewielkiej ilości wody, lekko zagęścić sos. Podawać z ryżem.
Zobacz podobne
przepisy
Udon z kurczakiem w ostrym sosie
Makaron udon z kurczakiem i aromatycznym sosem, który jest gotowy w 25 minut? Tak! Właśnie taką obiadową propozycję w stylu kuchni azjatyckiej przygotował Karol. Koniecznie spróbuj!
Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Masz ochotę na coś orientalnego? Wypróbuj ten prosty przepis i zaproś aromatyczne smaki do swojego domu!
Dim sum z farszem z mięsa mielonego
Małe pierożki, wielki smak – wyborne połączenie farszu z mięsa mielonego i warzyw z lekkim ciastem i sosem sojowym.
Makaron chow mein z wołowiną
Smakowita propozycja obiadowa w orientalnym stylu – paski wołowiny podane z soczystymi warzywami i smażonym makaronem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wegańska ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik krakowski
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
- Piernik staropolski
- Błyskawiczne pierniczki
- Wigilijny makowiec
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2567 dni temu
To jest rewelacja!!! Pycha!!!
odpowiedz
3459 dni temu
Bardzo dobre danie.
odpowiedz
3579 dni temu
@Marta: raz Marta, raz Gosia a i tak nic nie wnosi do dyskusji... Darujcie sobie ten kulawy marketing Co do przepisu: ryż z Lidla gotowany 10 min jest nadal twardy. Optymalny czas gotowania to 15-18 min. Z własnego doświadczenia.
odpowiedz
3830 dni temu
LOWCIAM TAKIE SMAKI NO I WSZYSTKO MOZNA KUPIC W LIDLU HEHE CO TO JEST ZA ZENADA , TAKIE KOMENTARZE BOZE LITOSCI
odpowiedz
3849 dni temu
Lubię azjatycką kuchnię, jutro w Lidlu zrobię zapas przypraw i sosów, np. do dań z woka, pycha :)
odpowiedz