Wieprzowina z kapustą po chińsku

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Czosnek i imbir obrać, posiekać, wymieszać z chili, sokiem z cytryny i 3 łyżkami sosu sojowego i oleju, mięso marynować w tak przygotowanej marynacie przez 60-90 minut.

Kapustę pak choi i cebulę oczyścić, kapustę pokroić w poprzek na paski o szerokości 1 cm, cebulę – w krążki. Kiełki osączyć z zalewy. Ryż wrzucić do 400 ml wrzącej, osolonej wody i gotować przez 10 minut na małym ogniu.

Mięso osączyć, marynatę zebrać. Porcje mięsa podsmażyć w rozgrzanym woku lub na patelni, wykorzystując pozostały olej, wyjąć. Kapustę i cebulę wrzucić na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa, ciągle mieszając. Dodać marynatę i mięso i smażyć mniej więcej przez 5 minut. Dodać kiełki soi i orzechy nerkowca i smażyć przez 3 minuty, doprawić do smaku pozostałym sosem sojowym i chili. Skrobię rozmieszać w niewielkiej ilości wody, lekko zagęścić sos. Podawać z ryżem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Makaron chow mein z wołowiną

Smakowita propozycja obiadowa w orientalnym stylu – paski wołowiny podane z soczystymi warzywami i smażonym makaronem.

Makaron chow mein z wołowiną

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Dim sum z farszem z mięsa mielonego

Małe pierożki, wielki smak – wyborne połączenie farszu z mięsa mielonego i warzyw z lekkim ciastem i sosem sojowym.

Dim sum z farszem z mięsa mielonego

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 20 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym

Masz ochotę na coś orientalnego? Wypróbuj ten prosty przepis i zaproś aromatyczne smaki do swojego domu!

Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    135 dni temu
    Wieprzowina z kapustą a w składnikach kapusty brak i cały przepis bezużyteczny.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    132 dni temu
    Kapusta zdecydowanie kryje się w składnikach, pod nazwą pak choi :)
  • Gość Gość
    2765 dni temu
    To jest rewelacja!!! Pycha!!!

    odpowiedz

  • Sylviaczek Sylviaczek
    3657 dni temu
    Bardzo dobre danie.

    odpowiedz

  • Michał Michał
    3777 dni temu
    @Marta: raz Marta, raz Gosia a i tak nic nie wnosi do dyskusji... Darujcie sobie ten kulawy marketing Co do przepisu: ryż z Lidla gotowany 10 min jest nadal twardy. Optymalny czas gotowania to 15-18 min. Z własnego doświadczenia.

    odpowiedz

  • ADAM ADAM
    4028 dni temu
    LOWCIAM TAKIE SMAKI NO I WSZYSTKO MOZNA KUPIC W LIDLU HEHE CO TO JEST ZA ZENADA , TAKIE KOMENTARZE BOZE LITOSCI

    odpowiedz

  • Marta Marta
    4047 dni temu
    Lubię azjatycką kuchnię, jutro w Lidlu zrobię zapas przypraw i sosów, np. do dań z woka, pycha :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!