Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wałek
- ring do wykrawania lub szklankę
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYRABIAMY CIASTO
Składniki ciasta dokładnie łączymy ze sobą w misce. Oprószamy blat mąką i wyrabiamy ciasto. Chowamy do garnka i przykrywamy ściereczką do wyrośnięcia na ok. 20 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Suszone śliwki siekamy drobno, a następnie smażymy na patelni z dodatkiem soku pomarańczowego. Dorzucamy posiekaną suszoną morelę, pokruszone ciasteczka, cynamon, łyżkę maku oraz jabłko starte na grubych oczkach.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SŁODKĄ OKRASĘ
Masło rozpuszczamy na patelni. Kruszymy ciasteczka i smażymy z cukrem przez ok. 5 minut.
KROK 4: GOTUJEMY PIEROGI
Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kółka, które napełniamy farszem. Zlepiamy brzegi ciasta i zawijamy pierogi.
Pierogi gotujemy we wrzącej wodzie. Czekamy 4 minuty po ich wypłynięciu na powierzchnię.
KROK 5: PODAJEMY PIEROGI
Pierogi przekładamy na talerz i podajemy z okrasą.
Zobacz podobne
przepisy
Pierogi z jagodami
Tym razem Paweł proponuje obiad na słodko. Wypróbuj przepis na pyszne pierogi!
Leniwe pierogi
Łatwy przepis na pyszne kluski leniwe z okrasą orzechową! Sprawdź przepis Pawła Małeckiego na słodkie kopytka!
Ciasto na pierogi
Pulchne, elastyczne i maślane – idealne ciasto na pierogi przygotujecie według przepisu Karola Okrasy! Wykorzystajcie je, by zachwycić rodzinę w święta!
Pierogi z soczewicą i masłem szałwiowym
Farsz z soczewicy i twarogu, w którym pojawia się wyrazista nuta chili i imbiru, ma wyjątkowy smak – nada on nowy charakter świątecznym pierogom. Podaj je z masłem szałwiowym i sprawdź, jak wspaniale smakują!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z grzybami i kapustą
- Orkiszowe pierogi ruskie
- Ciasto z orzechami pekan
- Pierogi z jagodami
- Hummus czekoladowy
- Pierogi z kaczką
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko i słono
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Pierogi z mięsem
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Fasola z makrelą
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Babka z niespodzianką
- Tartaletki z waniliowym twarożkiem i jabłkami
- Sylwestrowe minipączki z kremem adwokatowym
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- Pizza długo dojrzewająca z szynką parmeńską
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)