![Wigilijne pierogi buraczane na słodko Wigilijne pierogi buraczane na słodko](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/2936830aa252-9d9dc0d4aacb-wigilijne-pierogi-buraczane-na-slodko-i-slono-karol-okrasa.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wałek
- ring do wykrawania lub szklankę
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYRABIAMY CIASTO
Składniki ciasta dokładnie łączymy ze sobą w misce. Oprószamy blat mąką i wyrabiamy ciasto. Chowamy do garnka i przykrywamy ściereczką do wyrośnięcia na ok. 20 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Suszone śliwki siekamy drobno, a następnie smażymy na patelni z dodatkiem soku pomarańczowego. Dorzucamy posiekaną suszoną morelę, pokruszone ciasteczka, cynamon, łyżkę maku oraz jabłko starte na grubych oczkach.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SŁODKĄ OKRASĘ
Masło rozpuszczamy na patelni. Kruszymy ciasteczka i smażymy z cukrem przez ok. 5 minut.
KROK 4: GOTUJEMY PIEROGI
Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kółka, które napełniamy farszem. Zlepiamy brzegi ciasta i zawijamy pierogi.
Pierogi gotujemy we wrzącej wodzie. Czekamy 4 minuty po ich wypłynięciu na powierzchnię.
KROK 5: PODAJEMY PIEROGI
Pierogi przekładamy na talerz i podajemy z okrasą.
Zobacz podobne
przepisy
Pierogi z jagodami
Tym razem Paweł proponuje obiad na słodko. Wypróbuj przepis na pyszne pierogi!
![Pierogi z jagodami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fb0f9baad676-90d2cbabe18f-pierogi_z_jagodami_1250x700.webp)
Leniwe pierogi
Łatwy przepis na pyszne kluski leniwe z okrasą orzechową! Sprawdź przepis Pawła Małeckiego na słodkie kopytka!
![Leniwe pierogi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d3aa965baa12-2b3746835b12-BS_ONLINE_KW1_Leniwe-pierogi_7943_kw1_2019_1250x700.webp)
Ciasto na pierogi
Pulchne, elastyczne i maślane – idealne ciasto na pierogi przygotujecie według przepisu Karola Okrasy! Wykorzystajcie je, by zachwycić rodzinę w święta!
![Ciasto na pierogi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0216f30c4a83-36889c0fbeb1-KW50-2019-Karol-Okrasa-ciasto-na-poierogi-1250x700.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Pierogi z soczewicą i masłem szałwiowym
Farsz z soczewicy i twarogu, w którym pojawia się wyrazista nuta chili i imbiru, ma wyjątkowy smak – nada on nowy charakter świątecznym pierogom. Podaj je z masłem szałwiowym i sprawdź, jak wspaniale smakują!
![Pierogi z soczewicą i masłem szałwiowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/02177425e57f-cfedd7dcfcaf-kw51-2021-karol-okrasa-pierogi-z-soczewica-i-maslem-szalwiowym_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z grzybami i kapustą
- Orkiszowe pierogi ruskie
- Ciasto z orzechami pekan
- Pierogi z jagodami
- Hummus czekoladowy
- Pierogi z kaczką
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko i słono
- Ekspresowy bigos w 25 minut i na 2 sposoby
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Pierogi z mięsem
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Fasola z makrelą
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Babka z niespodzianką
- Tartaletki z waniliowym twarożkiem i jabłkami
- Sylwestrowe minipączki z kremem adwokatowym
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- Pizza długo dojrzewająca z szynką parmeńską
Komentarze (0)