Wigilijne racuchy z receptury mojej babci

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Wszystkie składniki łączymy ze sobą jednocześnie do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto musi być luźne, aby dało się je nakładać łyżką. Odstawiamy ciasto aż podrośnie na ok 15 min. Rozgrzewamy olej i smażymy do zarumienienia. Przepis jest banalnie prosty. Smacznego.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paula Bonowicz-Golec

Racuchy bez drożdży ze śliwkami

Pyszne i rumiane racuchy bez wyrastania! Wypróbuj ten prosty przepis i przygotuj puszyste placuszki z dodatkiem śliwek.

Racuchy bez drożdży ze śliwkami sticker MCC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami to pomysł nie tylko na pyszny deser. Możesz je również przygotować na śniadanie!

Racuchy z jabłkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Daria Ładocha

Racuchy na jogurcie

Lekkie, jogurtowe placuszki bez laktozy – świetnie sprawdzą się podczas rodzinnego śniadania!

 Racuchy na jogurcie

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 3 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!