
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- trzepaczkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY OMLETY
Jajka roztrzepujemy z mlekiem i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Następnie na patelni roztapiamy masło klarowane i wlewamy na nią połowę masy jajecznej. Omlet smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony. W ten sam sposób przygotowujemy drugi omlet.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Awokado rozgniatamy widelcem, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku. Ogórka i paprykę kroimy w cienkie paski, a łososia na mniejsze kawałki.
KROK 3: ZAWIJAMY WRAPY
Na każdy omlet wykładamy po połowie serka chrzanowego, łososia, warzyw i szpinaku. Następnie wszystko skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Omlety zwijamy dość ciasno jak wrapy i przecinamy na pół.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Spaghetti carbonara
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto marchewkowe
- Mini burgery
- Pierniki
- Piernik świąteczny
- Makowiec japoński
- Świąteczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Jajka na miękko
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)