Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- folię spożywczą lub papier do zawijania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KURCZAKA
Pierś kurczaka oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i smażymy, aż kurczak będzie gotowy i nabierze złocistego koloru.
KROK 2: KROIMY WARZYWA
Pomidor kroimy w drobną kostkę. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki.
KROK 3: SKŁADAMY WRAPY
Na jedną porcję przypadają 4 liście sałaty. Układamy je w rzędzie tak, aby lekko na siebie nachodziły. Na sałacie układamy kolejno 4 plasterki sera, porcję kurczaka, pomidora, awokado oraz 3 plasterki ogórka, a na końcu wszystko posypujemy prażoną cebulką.
KROK 4: ZWIJAMY I PODAJEMY
Wrapy delikatnie zwijamy w rulon. Zawijamy je w folię spożywczą i ciasno skręcamy jej brzegi, formując kształt cukierka. Wrapy przekrawamy na pół i podajemy z ulubionym sosem, np. czosnkowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Piernik świąteczny
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ryba po japońsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Mini burgery
- Zupa grzybowa z makaronem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Klasyczna sałatka grecka
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)