
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Brzoskwinie osączamy. Połówki brzoskwiń skrapiamy 2 łyżkami amaretto i układamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania wypukłą stroną do dołu.
Ciastka umieszczamy w woreczku do zamrażania i szczelnie zamykamy. Ciasteczka w woreczku rozdrabniamy, używając do tego celu wałka do ciasta. Migdały lekko rozgniatamy. Oba składniki mieszamy z masłem, żółtkiem, cukrem i pozostałym amaretto.
Masę rozkładamy na brzoskwiniach i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut. Podajemy na gorąco lub na ciepło z lodami waniliowymi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Mini burgery
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kutia
- Jajka na miękko
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Nuggetsy z kurczaka
- Pieczona ryba po grecku
- Guacamole
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka gyros
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
2761 dni temu
Migdaly w przepisie sa w platkach ,wiec czemu je i jak rozgniatamy ;-)
Odpowiedz
2761 dni temu
Aby miały drobniejsze kawałki. jeśli nie chcesz tego robić - nie musisz :)