Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Brzoskwinie osączamy. Połówki brzoskwiń skrapiamy 2 łyżkami amaretto i układamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania wypukłą stroną do dołu.
Ciastka umieszczamy w woreczku do zamrażania i szczelnie zamykamy. Ciasteczka w woreczku rozdrabniamy, używając do tego celu wałka do ciasta. Migdały lekko rozgniatamy. Oba składniki mieszamy z masłem, żółtkiem, cukrem i pozostałym amaretto.
Masę rozkładamy na brzoskwiniach i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut. Podajemy na gorąco lub na ciepło z lodami waniliowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych
Chrupiące gofry, podane z brzoskwiniami, podprażanymi wiórkami kokosowymi oraz kulką lodów waniliowych. Pycha!
Drożdżówki z marcepanem i brzoskwiniami
Niech cały Twój dom wypełni zapach świeżo upieczonych drożdżówek. Z marcepanem i brzoskwiniami smakują doskonale.
Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem
Delikatny biszkopt z limonkowym kremem i brzoskwiniami – to ciasto idealne na każdą okazję!
Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
Lubisz śniadania na słodko? Na pewno polubisz ten przepis! Puszysty omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami poleca się na dobry początek dnia.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Strudel makowy
- Cebulowe ciasto francuskie
- Świąteczny sernik waniliowy ze skórką pomarańczową
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe
- Placek brzoskwiniowy z orzechami
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Naleśniki po austriacku z morelami i lodami waniliowymi
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Pączki z lodami i karmelizowanymi jabłkami
- Spaghetti puttanesca
- Granita cytrynowa
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
- Placki ziemniaczane z purée ze świeżych truskawek
- Tarta z makiem
- Białe bolognese
- Ryba z salsą brzoskwiniową
- Puszysty krem z melona
- Pieczona dynia hokkaido z pesto z rukoli
- Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
- Gruszki w syropie
- Torciki z nadzieniem z czerwonych owoców
- Deser gruszkowo-cynamonowy z maślanką
- Noworoczne orzeźwienie
- Ciasto z wiśniami i kruszonką migdałową – przepis
- Wegański krem ziołowy
- Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2430 dni temu
Migdaly w przepisie sa w platkach ,wiec czemu je i jak rozgniatamy ;-)
odpowiedz
2430 dni temu
Aby miały drobniejsze kawałki. jeśli nie chcesz tego robić - nie musisz :)