![Zapiekane brzoskwinie Zapiekane brzoskwinie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/1d3fc09a253b-2dae59baa8-gratiniertepfirsiche.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Brzoskwinie osączamy. Połówki brzoskwiń skrapiamy 2 łyżkami amaretto i układamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania wypukłą stroną do dołu.
Ciastka umieszczamy w woreczku do zamrażania i szczelnie zamykamy. Ciasteczka w woreczku rozdrabniamy, używając do tego celu wałka do ciasta. Migdały lekko rozgniatamy. Oba składniki mieszamy z masłem, żółtkiem, cukrem i pozostałym amaretto.
Masę rozkładamy na brzoskwiniach i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut. Podajemy na gorąco lub na ciepło z lodami waniliowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych
Chrupiące gofry, podane z brzoskwiniami, podprażanymi wiórkami kokosowymi oraz kulką lodów waniliowych. Pycha!
![Gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7f7d07209ca1-da91321e1b-Limettenwaffeln.webp)
Drożdżówki z marcepanem i brzoskwiniami
Niech cały Twój dom wypełni zapach świeżo upieczonych drożdżówek. Z marcepanem i brzoskwiniami smakują doskonale.
![Drożdżówki z marcepanem i brzoskwiniami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8ab295285b29-54537e6e8939-Marzipantaler.webp)
Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem
Delikatny biszkopt z limonkowym kremem i brzoskwiniami – to ciasto idealne na każdą okazję!
![Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5cc4de47df80-c4a8d55176d9-Spiegelei-Blechkuchen-mit-Limettenskyr.webp)
Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
Lubisz śniadania na słodko? Na pewno polubisz ten przepis! Puszysty omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami poleca się na dobry początek dnia.
![Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f34e80cf06ab-b3921a22b80b-omlet-biszkoptowy-z-owocami-na-3-sposoby.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Strudel makowy
- Cebulowe ciasto francuskie
- Świąteczny sernik waniliowy ze skórką pomarańczową
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe
- Placek brzoskwiniowy z orzechami
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Naleśniki po austriacku z morelami i lodami waniliowymi
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Pączki z lodami i karmelizowanymi jabłkami
- Spaghetti puttanesca
- Granita cytrynowa
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
- Placki ziemniaczane z purée ze świeżych truskawek
- Tarta z makiem
- Białe bolognese
- Ryba z salsą brzoskwiniową
- Puszysty krem z melona
- Pieczona dynia hokkaido z pesto z rukoli
- Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
- Gruszki w syropie
- Torciki z nadzieniem z czerwonych owoców
- Deser gruszkowo-cynamonowy z maślanką
- Noworoczne orzeźwienie
- Ciasto z wiśniami i kruszonką migdałową – przepis
- Wegański krem ziołowy
- Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy
Komentarze (2)
2313 dni temu
Migdaly w przepisie sa w platkach ,wiec czemu je i jak rozgniatamy ;-)
odpowiedz
2313 dni temu
Aby miały drobniejsze kawałki. jeśli nie chcesz tego robić - nie musisz :)