Zapiekane brzoskwinie
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Brzoskwinie osączamy. Połówki brzoskwiń skrapiamy 2 łyżkami amaretto i układamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania wypukłą stroną do dołu.

Ciastka umieszczamy w woreczku do zamrażania i szczelnie zamykamy. Ciasteczka w woreczku rozdrabniamy, używając do tego celu wałka do ciasta. Migdały lekko rozgniatamy. Oba składniki mieszamy z masłem, żółtkiem, cukrem i pozostałym amaretto.

Masę rozkładamy na brzoskwiniach i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut. Podajemy na gorąco lub na ciepło z lodami waniliowymi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    206 dni temu
    Migdaly w przepisie sa w platkach ,wiec czemu je i jak rozgniatamy ;-)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    206 dni temu
    Aby miały drobniejsze kawałki. jeśli nie chcesz tego robić - nie musisz :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram