
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- praskę do czosnku
- sitko do gotowania na parze
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY TEMPEH NA PARZE
W garnku zagotowujemy wodę i umieszczamy na nim sito, do którego wkładamy tempeh. Gotujemy na parze około 10 minut – ten zabieg sprawi, że pozbędziemy się gorzkiego smaku, a marynata będzie lepiej się wchłaniać. Tempeh wyjmujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w słupki (1 cm).
KROK 2: MARYNUJEMY TEMPEH
Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Umieszczamy tempeh na dużej patelni i zalewamy marynatą tak, aby całkowicie go pokryła (jeżeli jest taka możliwość, odstawiamy tempeh co najmniej na godzinę, aby się dobrze zamarynował). Całość gotujemy na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje.
Żeberka z tempehu można przygotować na grillu lub w piekarniku.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Wrap z łososiem i warzywami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
913 dni temu
Dziś zrobiłem ŻEBERKA Z TEMPEHU Wyszły po prostu genialnie !!! Super !! Dziękuje za przepis i pomysł. Pozdrawiam Serdecznie
odpowiedz