Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- praskę do czosnku
- sitko do gotowania na parze
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY TEMPEH NA PARZE
W garnku zagotowujemy wodę i umieszczamy na nim sito, do którego wkładamy tempeh. Gotujemy na parze około 10 minut – ten zabieg sprawi, że pozbędziemy się gorzkiego smaku, a marynata będzie lepiej się wchłaniać. Tempeh wyjmujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w słupki (1 cm).
KROK 2: MARYNUJEMY TEMPEH
Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Umieszczamy tempeh na dużej patelni i zalewamy marynatą tak, aby całkowicie go pokryła (jeżeli jest taka możliwość, odstawiamy tempeh co najmniej na godzinę, aby się dobrze zamarynował). Całość gotujemy na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje.
Żeberka z tempehu można przygotować na grillu lub w piekarniku.
Zobacz podobne
przepisy
Amerykańskie BBQ
Frytki z batatów, z ziemniaków, sos z awokado i masłem orzechowym, marynata BBQ – to i jeszcze więcej składa się na prawdziwe amerykańskie grillowanie!
Pita z fetą, cukinią i cebulą podana z sałatką
Grecka pita, wypełniona grillowanymi warzywami w towarzystwie greckiej sałatki!
Młoda kapusta z salsą z pomidorów
Odkryj na nowo wyjątkowy smak sezonowej, młodej kapusty z salsą z pomidorów i przygotuj ją według przepisu Karola Okrasy – w domowej kuchni lub na grillu!
Grillowane bataty z sosem chimichurri
Słodkie ziemniaki i ziołowo-pikantny sos to idealne zestawienie. Podaj bataty z sosem chimichurri w formie sałatki na ciepło lub potraktuj je jako dodatek do dań z grilla!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
- Makaron z łososiem i awokado
- Klopsiki sojowe
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Steki z tofu
- Zapiekany kalafior
- Nuggetsy z tempehu
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Szparagi z szynką parmeńską
- Ciasteczka z suszonymi jagodami
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Różowy makaron z burakami
- Syrop piernikowy
- Karp pieczony w ziołowej panierce
- Lodowy trifle jeżynowo-bananowy
- Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
- Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
- Pudding czekoladowy w słoiku
- Gulasz z jelenia
- Coq au vin – kurczak duszony w winie
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Kabanosy w cieście francuskim
- Galette z morelami i rozmarynem
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Carpaccio z kalarepy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
592 dni temu
Dziś zrobiłem ŻEBERKA Z TEMPEHU Wyszły po prostu genialnie !!! Super !! Dziękuje za przepis i pomysł. Pozdrawiam Serdecznie
odpowiedz