zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Smażymy warzywa

Na dno rozgrzanej patelni wlewamy odrobinę oliwy. Wrzucamy pokrojoną w kostkę szalotkę i pokrojony w plasterki czosnek. Podsmażamy.

Brukselkę obieramy z zewnętrznych liści, a następnie kroimy w półkrążki. Wrzucamy je na patelnię razem z liśćmi szpinaku. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Smażymy, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Siekamy koperek i dodajemy go do warzyw. Całość smażymy ok. 10 minut na małym ogniu.

KROK 2: Wbijamy jajka

W masie warzywnej robimy dwa wgłębienia. Wrzucamy tam po kawałku masła, a następnie wbijamy jajka. Przykrywamy patelnię pokrywką i czekamy, aż jajka się nieco zetną. Dodajemy pokruszony ser feta i orzeszki piniowe. Ponownie przykrywamy i czekamy, aż białko całkowicie się zetnie.

KROK 3: Podajemy szakszukę

Zdejmujemy szakszukę z ognia, oprószamy solą i pieprzem. Podajemy ciepłą, z kromkami razowego chleba opieczonego w tosterze.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram