Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- lód
- sito
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY I HARTUJEMY SZPARAGI
Końcówki szparagów odłamujemy (możemy je wykorzystać do przygotowania bulionu). Główki szparagów wrzucamy do gotującej się osolonej wody. Jeśli szparagi są cienkie – gotujemy 3 minuty, jeśli są grube – 5 minut. Ugotowane szparagi przekładamy do miski z lodem i zimną wodą. Dzięki temu zahamujemy proces gotowania.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
W blenderze miksujemy czerstwe pieczywo. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy. Gdy się rozgrzeje, dodajemy pokruszone pieczywo, osalamy i podprażamy.
Do naczynia blendera wlewamy ok. 50 ml oliwy i dodajemy 3 łyżki rzeżuchy. Miksujemy.
KROK 3: PODAJEMY SZPARAGI
Szparagi wykładamy na talerz. Na wierzch wykładamy porwaną na kawałki burratę. Oprószamy kruszonką z pieczywa, skrapiamy oliwą z rzeżuchą. Oprószamy solą i pieprzem. Dekorujemy kiełkami rzeżuchy i skórką otartą z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
Pyszne szparagi wraz z innymi warzywami podane na ciepło z purée z trybulą – wypróbuj!
Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem
Smaczne połączenie zielonych szparagów z delikatną mozzarellą oraz cytrynowym winegretem. Pokochasz ten smak!
Szparagi zawijane w szynkę z dipem z parmezanu
Zobacz, jak przygotować łatwą i szybką przekąskę! Szparagi w szynce parmeńskiej ze śmietanowym dipem z parmezanem i bazylią!
Szparagi w cieście twarogowym z trzech składników
Skarby wiosny w niezwykłej odsłonie! Szparagi zapieczone w prostym cieście z trzech składników będą zaskakującą i pyszną przekąską dla wielbicieli sezonowych warzyw.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym
- Zielony chłodnik z awokado
- Ogórki małosolne
- Szparagi na 3 sposoby
- Brukselka pod beszamelem i parmezanem
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Wegańskie burrito z fasolą
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Szparagi z szynką parmeńską
- Pieczone szparagi à la caprese
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Ocet morelowy
- Dżem z włoskich śliwek
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- GOFRY TRADYCYJNE
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Krem pierniczkowy
- Idealny lukier królewski do dekoracji
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Fit makaron à la carbonara
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
560 dni temu
a po co grzać piekarnik??
odpowiedz
560 dni temu
Faktycznie nie trzeba rozgrzewać piekarnika. Bardzo dziękujemy za zawrócenie uwagi, poprawiliśmy już przepis :)