
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Fasolkę oczyszczamy, myjemy, osączamy i kroimy na pół. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 10-12 minut, odlewamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Buraki osączamy i kroimy w drobną kostkę. Jabłko obieramy, pozbawiamy nasion i również kroimy w kostkę.
Krok 2: Przygotowujemy sałatkę
Listki mięty obrywamy i siekamy. Mieszamy z jogurtem, mlekiem, sokiem z limonki i miodem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i odstawiamy pod przykryciem co najmniej na 30 minut do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Smażymy tofu
Radicchio oczyszczamy, kroimy w cienkie paski, myjemy i osuszamy. Tofu osuszamy i kroimy na kawałki. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Tofu smażymy na gorącej oliwie przez 5-7 minut, aż będzie chrupiące, 2-3 minuty przed końcem smażenia dodajemy czosnek i podsmażamy. Radicchio dodajemy do przygotowanej sałatki i doprawiamy do smaku. Podajemy posypane tofu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Burek ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kutia
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Mini burgery
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik świąteczny
- Śledź w oleju
- Jajka na miękko
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
3130 dni temu
Wypadałoby podać sposób przygotowania sosu ;)
Odpowiedz
3129 dni temu
Wszystko mamy w opisane w drugim kroku: Listki mięty obrywamy i siekamy. Mieszamy z jogurtem, mlekiem, sokiem z limonki i miodem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.