Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Kroimy warzywa

Fasolkę oczyszczamy, myjemy, osączamy i kroimy na pół. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 10-12 minut, odlewamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Buraki osączamy i kroimy w drobną kostkę. Jabłko obieramy, pozbawiamy nasion i również kroimy w kostkę.

Krok 2: Przygotowujemy sałatkę

Listki mięty obrywamy i siekamy. Mieszamy z jogurtem, mlekiem, sokiem z limonki i miodem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i odstawiamy pod przykryciem co najmniej na 30 minut do przegryzienia się smaków.

Krok 3: Smażymy tofu

Radicchio oczyszczamy, kroimy w cienkie paski, myjemy i osuszamy. Tofu osuszamy i kroimy na kawałki. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Tofu smażymy na gorącej oliwie przez 5-7 minut, aż będzie chrupiące, 2-3 minuty przed końcem smażenia dodajemy czosnek i podsmażamy. Radicchio dodajemy do przygotowanej sałatki i doprawiamy do smaku. Podajemy posypane tofu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Sałatka z czerwoną fasolą i awokado

Ta wiosenna kompozycja kolorystyczna na talerzu to nie tylko zdrowy, ale również pyszny sposób na lekką przekąskę!

Sałatka z czerwoną fasolą i awokado

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Sałatka z białą fasolą

Biała fasola to pełne witamin i wartości odżywczych warzywo. Wystarczy odrobina dodatków, by stworzyć pyszną i lekką sałatkę.

Sałatka z białą fasolą

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Ryba smażona z sałatką z fasoli

Sałatka z dwoma rodzajami fasoli i aromatycznymi przyprawami doskonale podkreśla smak smażonego łupacza.

Ryba smażona z sałatką z fasoli

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Piotr Gąsowski

Sałatka z kaszą i kabanosami

Lekko ostry sos, kasza, kabanosy i natka pietruszki. To sałatka, która sprawdzi się podczas każdej sylwestrowej zabawy!

Sałatka z kaszą i kabanosami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    3018 dni temu
    Wypadałoby podać sposób przygotowania sosu ;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3017 dni temu
    Wszystko mamy w opisane w drugim kroku: Listki mięty obrywamy i siekamy. Mieszamy z jogurtem, mlekiem, sokiem z limonki i miodem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!