Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Fasolkę oczyszczamy, myjemy, osączamy i kroimy na pół. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 10-12 minut, odlewamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Buraki osączamy i kroimy w drobną kostkę. Jabłko obieramy, pozbawiamy nasion i również kroimy w kostkę.
Krok 2: Przygotowujemy sałatkę
Listki mięty obrywamy i siekamy. Mieszamy z jogurtem, mlekiem, sokiem z limonki i miodem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i odstawiamy pod przykryciem co najmniej na 30 minut do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Smażymy tofu
Radicchio oczyszczamy, kroimy w cienkie paski, myjemy i osuszamy. Tofu osuszamy i kroimy na kawałki. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Tofu smażymy na gorącej oliwie przez 5-7 minut, aż będzie chrupiące, 2-3 minuty przed końcem smażenia dodajemy czosnek i podsmażamy. Radicchio dodajemy do przygotowanej sałatki i doprawiamy do smaku. Podajemy posypane tofu.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z czerwoną fasolą i awokado
Ta wiosenna kompozycja kolorystyczna na talerzu to nie tylko zdrowy, ale również pyszny sposób na lekką przekąskę!
Sałatka z białą fasolą
Biała fasola to pełne witamin i wartości odżywczych warzywo. Wystarczy odrobina dodatków, by stworzyć pyszną i lekką sałatkę.
Ryba smażona z sałatką z fasoli
Sałatka z dwoma rodzajami fasoli i aromatycznymi przyprawami doskonale podkreśla smak smażonego łupacza.
Sałatka z kaszą i kabanosami
Lekko ostry sos, kasza, kabanosy i natka pietruszki. To sałatka, która sprawdzi się podczas każdej sylwestrowej zabawy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Carpaccio z miodowego melona
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Tort owocowy z bitą śmietaną
- Dwukolorowe naleśniki z borówkami i sosem czekoladowym
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
- Kompot jabłkowy
- Ramen
- Krewetki z warzywami
- Lekka sałatka z rodzynkami
- 5 sposobów na koktajle
- Kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa
- Nalewka z głogu
- Fajita z kurczaka
- Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
- Kaczka z karmelizowanymi pomarańczami i żurawinami
- Clafoutis z czereśniami
- Młoda kapusta duszona z kminkiem, pomidorami i klopsikami
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Kruszonka na 3 sposoby: klasyczna, wegańska, migdałowa
- Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
- Batony czekoladowe z granatem
- Fettuccine Alfredo – przepis na kultowy makaron
- Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
- Szynka w kapuście curry
- Dalgona coffee na 3 sposoby
- Bezglutenowe krakersy z dipem z awokado
- Kaszubski miodowy kuch
- Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2795 dni temu
Wypadałoby podać sposób przygotowania sosu ;)
odpowiedz
2795 dni temu
Wszystko mamy w opisane w drugim kroku: Listki mięty obrywamy i siekamy. Mieszamy z jogurtem, mlekiem, sokiem z limonki i miodem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.