Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY KLOPSIKI
Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, zioła i przyprawy. Wyrabiamy bardzo dokładnie na jednolitą masę. Formujemy małe kulki i obtaczamy je delikatnie w mące, nadmiar otrząsając. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złot kolor.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
W garnku rozgrzewamy masło, wsypujemy ziemniaki oraz marchewkę i smażymy ok. 5 minut. Zalewamy warzywa gorącym bulionem i gotujemy razem przez ok. 10 minut. Dodajemy usmażone klopsiki i gotujemy kolejne 5 minut. Śmietankę mieszamy z koperkiem, wlewamy do zupy, podgotowujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
Wypróbuj przepis na esencjonalny rosół z warzywami Freshona!
Kapuśniak z kiszonej kapusty na gęsinie
Odkryj na nowo smak polskiej gęsiny! Najlepiej ze sprawdzonym przepisem Karola Okrasy, dzięki któremu przygotujesz najlepszy kapuśniak na esencjonalnym, domowym wywarze. Spróbuj koniecznie!
Zupa prowansalska z francuskim serem
Chrupiące jarzyny, kremowy ser pavé i esencjonalny bulion łączą się w lekkiej, delikatnej zupie prowansalskiej. Przygotuj ją, wykorzystując sprawdzony przepis Karola.
Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
Domowy, regionalny, idealny na Wielkanoc! Barszcz biały na zakwasie z kapusty według przepisu Karola to obowiązkowa pozycja w świątecznym menu. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Prosta paella z kurczakiem
- Pikantna zupa tajska z krewetkami
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
- Krupnik na wołowinie
- Pieczona karkówka z piekarnika - na dziko
- Chlebek jabłkowo-cynamonowy
- Zapiekanka warzywna
- Zupa jarzynowa z klopsikami
- Najlepszy rosół
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
- Gęsty, domowy gulasz wołowy
- Gofry z jogurtem i truskawkami
- Buraczki z chili
- Zupa solanka
- 3 dania grillowane w folii: łosoś, szparagi i młode ziemniaki
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- Polenta z sosem z pieczonej papryki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- Curry z jagnięciny z fasolką
- Kaszanka z jabłkami i tymiankiem z grilla
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
- Polędwiczka wieprzowa z sosem czekoladowo-kawowym
- Bakłażany zapiekane z parmezanem
- Ragoût z jajek z warzywami
- Nadziewane daktyle z boczkiem
- Chleb słonecznikowy z bakaliami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
274 dni temu
Bardzo dobra zupa - robiłam już kilka razy
odpowiedz