Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY KLOPSIKI
Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, zioła i przyprawy. Wyrabiamy bardzo dokładnie na jednolitą masę. Formujemy małe kulki i obtaczamy je delikatnie w mące, nadmiar otrząsając. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złot kolor.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
W garnku rozgrzewamy masło, wsypujemy ziemniaki oraz marchewkę i smażymy ok. 5 minut. Zalewamy warzywa gorącym bulionem i gotujemy razem przez ok. 10 minut. Dodajemy usmażone klopsiki i gotujemy kolejne 5 minut. Śmietankę mieszamy z koperkiem, wlewamy do zupy, podgotowujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Łazanki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Spaghetti carbonara
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledź w oleju
- Sałatka gyros
- Nuggetsy z kurczaka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Uszka z grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (1)
612 dni temu
Bardzo dobra zupa - robiłam już kilka razy
Odpowiedz