Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY KLOPSIKI
Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, zioła i przyprawy. Wyrabiamy bardzo dokładnie na jednolitą masę. Formujemy małe kulki i obtaczamy je delikatnie w mące, nadmiar otrząsając. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złot kolor.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
W garnku rozgrzewamy masło, wsypujemy ziemniaki oraz marchewkę i smażymy ok. 5 minut. Zalewamy warzywa gorącym bulionem i gotujemy razem przez ok. 10 minut. Dodajemy usmażone klopsiki i gotujemy kolejne 5 minut. Śmietankę mieszamy z koperkiem, wlewamy do zupy, podgotowujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
Wypróbuj przepis na esencjonalny rosół z warzywami Freshona!
Kapuśniak z kiszonej kapusty na gęsinie
Odkryj na nowo smak polskiej gęsiny! Najlepiej ze sprawdzonym przepisem Karola Okrasy, dzięki któremu przygotujesz najlepszy kapuśniak na esencjonalnym, domowym wywarze. Spróbuj koniecznie!
Zupa prowansalska z francuskim serem
Chrupiące jarzyny, kremowy ser pavé i esencjonalny bulion łączą się w lekkiej, delikatnej zupie prowansalskiej. Przygotuj ją, wykorzystując sprawdzony przepis Karola.
Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
Domowy, regionalny, idealny na Wielkanoc! Barszcz biały na zakwasie z kapusty według przepisu Karola to obowiązkowa pozycja w świątecznym menu. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pierniki
- Wigilijny makowiec
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kapusta z grochem
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto marchewkowe
- Kompot z suszu z cytryną
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
297 dni temu
Bardzo dobra zupa - robiłam już kilka razy
odpowiedz