Sałatka waldorf
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej:

Rodzynki opłucz i namocz przez ok. 3 minuty we wrzącej wodzie.

Sposób przygotowania:

Wskazówka: najlepiej do sałaki waldorf użyć twardych i winnych jabłek oraz roszponki lub rukoli.

Seler obieramy, kroimy w zapałkę – na cienkie paseczki. Umyte jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w cienkie półplasterki lub w kostkę. Winogrona myjemy, przekrawamy na połówki.
Owoce i seler mieszamy w salaterce, dodajemy odsączone rodzynki, sałatę, grubo posiekane orzechy.

Sos

Mieszamy wszystkie składniki w miseczce. Dodajemy sos do salaterki, mieszamy bardzo delikatnie. Dodajemy soli i pieprzu do smaku.

Jak podawać

Podajemy z bagietką lub tostami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Daisy Daisy
    3564 dni temu
    zachęcona pozytywnymi komentarzami zrobiłam tę "PYSZNĄ" sałatkę, ale to nie jest mój smak i domownikowm też nie smakowała więc prawie cała wylądowała w koszu

    odpowiedz

  • Agusia Agusia
    3626 dni temu
    Sałatka przepyszna, na pierwszy rzut oka dziwne połączenie składników ale smakuje świetnie :)

    odpowiedz

  • Mariola Mariola
    4274 dni temu
    własnie zajadam tą pyszną sałatkę wg.przepisu Lidla,ale dodałam jeszcze łososia pieczonego:)

    odpowiedz

  • dorota dorota
    4277 dni temu
    Sałatka marzenie:)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!