
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szpinak dokładnie myjemy, odsączamy, kroimy na mniejsze kawałki. W rondelku lub na patelni rozgrzewamy masło, chwilę smażymy szpinak, mieszając.
Dodajemy drobno posiekany czosnek, sól, pieprz i mieszamy. Lekko studzimy.
Wystudzony szpinak mieszamy z kulkami mozzarelli mini i pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami.
Arkusz ciasta francuskiego delikatnie rozwałkowujemy na blacie posypanym mąką i dzielimy na kwadraty odpowiadające wielkością foremkom do muffinek.
Wykładamy foremki kwadratami ciasta, które delikatnie dociskamy, nakłuwamy widelcem i napełniamy farszem. Wierzch posypujemy startym serem mozzarella.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. Pieczemy około 15 minut (ciasto powinno być rumiane, a ser dokładnie rozpuszczony i lekko zarumieniony).
Jak podawać
Podajemy z zieloną sałatą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledź w oleju
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Łazanki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makowiec japoński
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (6)
4407 dni temu
Według mnie to pyszna przekąska na nie jedna imprezę ;) Osobiście nie przepadam za suszonymi pomidorami ale w tym daniu wypadło smacznie ;)
Odpowiedz
4461 dni temu
at, chodzi o pomidory suszone.
Odpowiedz
4461 dni temu
coś mi się wydaje, że mogą być i takie i takie pomidory, bo pewnie smakuje i z koktajlowymi i suszonymi, ale na zdjęciu coś mało też tej mozzarelli??? czyli pełna improwizacja i to lubię!!!!!!!!!!!!:)
Odpowiedz
4461 dni temu
...pomidorków koktaliowych czy suszonych?? Bo na zdjęciu suszone a w przepisie koktaliowe hmmm...
Odpowiedz
4468 dni temu
Bardzo fajny przepis- szybko i smacznie, czyli to co lubię najbardziej :)
Odpowiedz
4472 dni temu
Pysznie się prezentują, na pewno wypóbuję na cieście Linessa, mniam :)
Odpowiedz