Bezglutenowe muffinki czekoladowe

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
  • termorobota MC Smart
  • formę do muffinek

Sposób przygotowania:

KROK 1: MIKSUJEMY MOKRE SKŁADNIKI

Do pojemnika miksującego dodajemy banan, miód, olej kokosowy i jajko. Składniki miksujemy, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 45 sekund / prędkość: 6. Gotową masę zgarniamy ze ścianek naczynia.

KROK 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI

Do masy w pojemniku dodajemy mąkę owsianą i ryżową, a także odżywkę białkową, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Całość mieszamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 45 sekund / prędkość: 3.

KROK 3: ŁĄCZYMY CIASTO Z CZEKOLADĄ

Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy ją do ciasta. Całość ostatni raz mieszamy, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 15 sekund / prędkość: 2.

KROK 4: PIECZEMY MUFFINKI

Ciasto przelewamy do formy na muffinki, mniej więcej do ¾ wysokości. Muffinki pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Jemy wystudzone.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!