Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- silikonowe foremki do muffinów lub papilotki
- rękaw cukierniczy lub woreczek strunowy
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ W KĄPIELI WODNEJ
Czekoladę rozpuszczamy z olejem kokosowym w kąpieli wodnej.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM
W osobnej misce łączymy masło orzechowe, cukier puder, sól oraz ekstrakt waniliowy. Mieszamy, aż składniki się połączą. Tak przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub do woreczka strunowego. Końcówkę rękawa lub jeden z rogów woreczka odcinamy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PIERWSZĄ WARSTWĘ CZEKOLADEK
Każdą silikonową foremkę do muffinów (lub papilotkę) wypełniamy 2 łyżkami roztopionej czekolady. Czekoladę rozprowadzamy równomiernie po dnie foremek. Foremki wkładamy do zamrażalnika na ok. 5-10 minut, by czekolada stężała.
KROK 4: NADZIEWAMY I SCHŁADZAMY CZEKOLADKI
Końcówkę rękawa cukierniczego lub jeden z rogów woreczka strunowego odcinamy. Każdą z foremek wypełniamy do połowy przygotowywanym wcześniej kremem orzechowym, szprycując go na zestaloną, czekoladową warstwę.
Foremki wypełniamy pozostałą rozpuszczoną czekoladą tak, by całkowicie przykryła ona krem orzechowy. Opcjonalnie czekoladki oprószamy z wierzchu liofilizowanymi malinami.
Foremki ponownie wkładamy do zamrażalnika na minimum 10-15 minut. Będą gotowe, gdy czekolada stężeje.
WSKAZÓWKA! Domowe czekoladki z nadzieniem z masła orzechowego możesz przechowywać w lodówce do tygodnia.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące czekoladki
Przysmak z czekolady, migdałów, płatków crunchy i kokosa. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, schłodzić i gotowe!
Tort czekoladowo-miętowy
Wyśmienite połączenie słodkiej oraz gorzkiej czekolady i orzeźwiającej mięty. Taki deser uświetni niejedną okazję.
Domowe czekoladki z masłem orzechowym
Domowe słodycze zawsze smakują wyjątkowo! Przygotuj czekoladki wypełnione nadzieniem z masła orzechowego.
Czekoladowe bajgle z kremem śmietankowym
Słodkie oblicze kuchni inspirowanej Ameryką w najlepszym wydaniu! Przygotuj domowe, czekoladowe bajgle z kremem na bazie serka, korzystając ze sprawdzonego przepisu Pawła.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Trio sosów do grilla
- Lody wegańskie
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Domowe czekoladki z masłem orzechowym
- Gofry z kokosową śmietanką
- Trufle z wróżbą
- Jabłkowe tacos
- Monogram cake
- Bajgle z różowym serkiem, łososiem i awokado
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Tabbouleh z krewetkami, ananasem i suszonymi pomidorami
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
- Buraczki z chili
- Bezglutenowy chleb z soczewicy
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
- Pieczony cały kurczak bez kości z farszem z bułki
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Pierogi z soczewicą i masłem szałwiowym
- Smażony seler z boczkiem i migdałami
- Słodki bufet Pawła Małeckiego
- Sałatka bawarska z kapusty
- Faszerowany kurczak pieczony w całości
- Przepiórka w musztardzie i pomarańczach
- Słodkie cake popsy w kształcie choinek
- Smażone mleko z sosem żurawinowym
- Makowiec z jabłkami
- Pizza hawajska
- Pigs in a blanket, czyli parówki w cieście
- Rozgrzewający napar z kurkumy i imbiru
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
518 dni temu
Zrobiłam z Gorzka czekoladą liofilizowaną czarną maliną i słodziła Erytrytolem. Wyszły super.
odpowiedz
606 dni temu
Użyłam 1/3 składników bo bałam się że nie wyjdzie, ale wyszły pyszne, Polecam
odpowiedz
607 dni temu
Również polecam cały czas jem z rodziną
odpowiedz
607 dni temu
Żaneta :)
607 dni temu
Super! Polecam wszystkim lasuchom!:)
odpowiedz