 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do pralin
- rękaw cukierniczy
Krok 1: Wypełniamy formę czekoladą
Czekoladę rozpuszczamy i temperujemy w odpowiedniej temperaturze. Na blacie układamy papier do pieczenia i formę do pralin. Formę wypełniamy czekoladą i wyrównujemy powierzchnię. Uderzamy o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza. Odwracamy formę i wylewamy na papier nadmiar czekolady. Następnie czekoladki odstawiamy do zestalenia.
Krok 2: Szprycujemy masło orzechowe do czekoladek
Masło orzechowe łączymy z odrobiną rozpuszczonego oleju kokosowego i mieszamy. Gdy masło osiągnie lejącą się konsystencję, przekładamy je do rękawa cukierniczego. Masę szprycujemy do przygotowanych czekoladek, zachowując odpowiednią odległość od góry. Uderzamy formą o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza i wyrównać powierzchnię. Czekoladki odstawiamy do zestalenia na kilka godzin w temperaturze pokojowej.
Krok 3: Zamykamy i dekorujemy czekoladki
Gdy masło orzechowe przestanie kleić się do rąk, ponownie porcją temperowanej czekolady zamykamy czekoladki. Czekoladki odstawiamy do zestalenia, a następnie do lodówki. Gotowe czekoladki wyjmujemy z formy i dekorujemy czekoladą oraz orzechami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Domek z piernika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik pistacjowy
- Śledź w oleju
- Makowiec japoński
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pierniki
- Mini burgery
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka gyros
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Uszka z grzybami
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)