
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do pralin
- rękaw cukierniczy
Krok 1: Wypełniamy formę czekoladą
Czekoladę rozpuszczamy i temperujemy w odpowiedniej temperaturze. Na blacie układamy papier do pieczenia i formę do pralin. Formę wypełniamy czekoladą i wyrównujemy powierzchnię. Uderzamy o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza. Odwracamy formę i wylewamy na papier nadmiar czekolady. Następnie czekoladki odstawiamy do zestalenia.
Krok 2: Szprycujemy masło orzechowe do czekoladek
Masło orzechowe łączymy z odrobiną rozpuszczonego oleju kokosowego i mieszamy. Gdy masło osiągnie lejącą się konsystencję, przekładamy je do rękawa cukierniczego. Masę szprycujemy do przygotowanych czekoladek, zachowując odpowiednią odległość od góry. Uderzamy formą o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza i wyrównać powierzchnię. Czekoladki odstawiamy do zestalenia na kilka godzin w temperaturze pokojowej.
Krok 3: Zamykamy i dekorujemy czekoladki
Gdy masło orzechowe przestanie kleić się do rąk, ponownie porcją temperowanej czekolady zamykamy czekoladki. Czekoladki odstawiamy do zestalenia, a następnie do lodówki. Gotowe czekoladki wyjmujemy z formy i dekorujemy czekoladą oraz orzechami.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!

Przysmak czekoladowy
Słodka przekąska pełna czekolady i mnóstwa chrupiących orzechów. Bardzo smaczna i sycąca. Przygotujesz ją bez pieczenia!

Kruche ciastka kakaowo-migdałowe
Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z migdałami, które upieczesz w kilka chwil. Ich mocno kakaowy smak urzekł już wielu!

Chrupiące czekoladki
Przysmak z czekolady, migdałów, płatków crunchy i kokosa. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, schłodzić i gotowe!

Zobacz przepisy
na święta
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Limonkowa babka majonezowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Makowiec drożdżowy
- Babka marmurkowa
- Kotlety jajeczne
- Sernik bez spodu
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Zupa chrzanowa
- Babka wielkanocna
- Murzin wielkanocny
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)