Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę do pralin
- rękaw cukierniczy
Krok 1: Wypełniamy formę czekoladą
Czekoladę rozpuszczamy i temperujemy w odpowiedniej temperaturze. Na blacie układamy papier do pieczenia i formę do pralin. Formę wypełniamy czekoladą i wyrównujemy powierzchnię. Uderzamy o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza. Odwracamy formę i wylewamy na papier nadmiar czekolady. Następnie czekoladki odstawiamy do zestalenia.
Krok 2: Szprycujemy masło orzechowe do czekoladek
Masło orzechowe łączymy z odrobiną rozpuszczonego oleju kokosowego i mieszamy. Gdy masło osiągnie lejącą się konsystencję, przekładamy je do rękawa cukierniczego. Masę szprycujemy do przygotowanych czekoladek, zachowując odpowiednią odległość od góry. Uderzamy formą o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza i wyrównać powierzchnię. Czekoladki odstawiamy do zestalenia na kilka godzin w temperaturze pokojowej.
Krok 3: Zamykamy i dekorujemy czekoladki
Gdy masło orzechowe przestanie kleić się do rąk, ponownie porcją temperowanej czekolady zamykamy czekoladki. Czekoladki odstawiamy do zestalenia, a następnie do lodówki. Gotowe czekoladki wyjmujemy z formy i dekorujemy czekoladą oraz orzechami.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!
Przysmak czekoladowy
Słodka przekąska pełna czekolady i mnóstwa chrupiących orzechów. Bardzo smaczna i sycąca. Przygotujesz ją bez pieczenia!
Kruche ciastka kakaowo-migdałowe
Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z migdałami, które upieczesz w kilka chwil. Ich mocno kakaowy smak urzekł już wielu!
Chrupiące czekoladki
Przysmak z czekolady, migdałów, płatków crunchy i kokosa. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, schłodzić i gotowe!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tortelloni z sosem pomidorowym
- Pieczony cały kurczak bez kości z farszem z bułki
- Tymiankowe pulpety w sosie pomidorowym z masłem orzechowym, podawane z hash browns
- Batoniki z masła orzechowego
- Tort orzechowo-czekoladowy „Manhattan”
- Lody wegańskie
- Wegański tort marchewkowy
- Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
- Wegańskie ciasto à la Raffaello
- Trufle z wróżbą
- Ciasto à la Kinder Country
- Burek ze szpinakiem
- Marcepanowe kartofelki
- Czekoladki z masłem orzechowym
- Serek wiejski z owocami i masłem orzechowym
- Sylwestrowe przekąski z pomidorkami koktajlowymi
- Pączki z lodami i karmelizowanymi jabłkami
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Śmietanowiec z galaretką
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Sałatka z pitają
- Chutney z ananasa
- Uda kurczaka duszone w herbacie z rumem
- Dorada z grilla z sosem cytrynowym
- Konfitowana kaczka
- Wegańskie klopsy warzywne
- Pita z serem graviera
- Kapuśniak gryczany
- Pudding chia z owocami leśnymi
- Sałatka z owocami morza
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)