Domowe czekoladki z masłem orzechowym

Paweł Małecki


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • formę do pralin
  • rękaw cukierniczy

Krok 1: Wypełniamy formę czekoladą 

Czekoladę rozpuszczamy i temperujemy w odpowiedniej temperaturze. Na blacie układamy papier do pieczenia i formę do pralin. Formę wypełniamy czekoladą i wyrównujemy powierzchnię. Uderzamy o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza. Odwracamy formę i wylewamy na papier nadmiar czekolady. Następnie czekoladki odstawiamy do zestalenia.

Krok 2: Szprycujemy masło orzechowe do czekoladek

Masło orzechowe łączymy z odrobiną rozpuszczonego oleju kokosowego i mieszamy. Gdy masło osiągnie lejącą się konsystencję, przekładamy je do rękawa cukierniczego. Masę szprycujemy do przygotowanych czekoladek, zachowując odpowiednią odległość od góry. Uderzamy formą o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza i wyrównać powierzchnię. Czekoladki odstawiamy do zestalenia na kilka godzin w temperaturze pokojowej.

Krok 3: Zamykamy i dekorujemy czekoladki

Gdy masło orzechowe przestanie kleić się do rąk, ponownie porcją temperowanej czekolady zamykamy czekoladki. Czekoladki odstawiamy do zestalenia, a następnie do lodówki. Gotowe czekoladki wyjmujemy z formy i dekorujemy czekoladą oraz orzechami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Przysmak czekoladowy

Słodka przekąska pełna czekolady i mnóstwa chrupiących orzechów. Bardzo smaczna i sycąca. Przygotujesz ją bez pieczenia!

Przysmak czekoladowy

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Kruche ciastka kakaowo-migdałowe

Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z migdałami, które upieczesz w kilka chwil. Ich mocno kakaowy smak urzekł już wielu!

Kruche ciastka kakaowo-migdałowe

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Chrupiące czekoladki

Przysmak z czekolady, migdałów, płatków crunchy i kokosa. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, schłodzić i gotowe!

Chrupiące czekoladki

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!