Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- rękaw cukierniczy,
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 145°C,
- blender
Krok 1: Pieczemy bezy
Białka o temperaturze pokojowej ubijamy mikserem, stopniowo dodając cukier i sól, aż do uzyskania sztywnej, lśniącej masy. Na wolnych obrotach mieszamy białka z kawą, nasionkami wanilii, mąką i octem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia szprycujemy mini bezy o średnicy ok. 6-8 cm. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 145°C i pieczemy przez 35-40 minut. Otwieramy piekarnik i czekamy ok. 5 minut, aż bezy trochę wystygną.
Krok 2: Przygotowujemy krem owocowy
Kiwi obieramy, marakuje przekrawamy na pół i wyjmujemy miąższ. Kiwi blendujemy z miętą na gładką masę. Mieszamy z serkiem mascarpone i miąższem marakui. Mocno schłodzona śmietankę ubijamy z cukrem i łączymy z kremem owocowym. Tak powstałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego.
Krok 3: Dekorujemy bezy kremem
Każdą bezę przekrawamy na pół, ostrym, ząbkowanym nożem. Na spód szprycujemy krem, dekorujemy świeżymi owocami i listkami melisy. Przykrywamy górna częścią bezy.
Zobacz podobne
przepisy
Bezowy tort cytrynowy
Słodki deser w doskonałej cenie - bezowy torcik przełożony cytrynowym kremem!
Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
Kruche ciasto, nadzienie rabarbarowo-truskawkowe i chrupiąca beza. Paweł Małecki wie, jak przygotować iście wiosenny deser!
Torciki bezowe z miętą i malinami
Beza dla początkujących? Najlepiej w mniejszym rozmiarze! Przygotuj minitorciki bezowe z kremem miętowym i malinami!
Ryż zapiekany z jabłkami i bezą
Zobacz, jak przygotować ryż zapiekany z mleczkiem kokosowym, karmelizowanymi jabłkami i wegańską bezą!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ptysie z kremem śmietankowo-waniliowym i malinami lub truskawkami
- Bezowa niespodzianka z kremem czekoladowo-orzechowym
- Smoothie z kiwi i miętą
- Pieczone udka kurczaka z ryżem z warzywami i świeżą miętą
- Mini Pancakes na patyku
- Smoothie z kiwi i ogórków
- Smażony łosoś z zapiekanką z dyni i pora
- Pierogi z kaszą gryczaną, serem i miętą
- Klopsiki z jagnięciny z dipem z sera koziego
- Sernik z marakują
- Raita z ogórków i bakłażana
- Kawowy dacquoise z kremem
- Sernik limonkowo-miętowy
- Minipizze razowe z warzywami
- Carpaccio z łodygi brokułu
- Tarta razowa z botwinką i kozim serem
- Piernikowa rolada z kremem jabłkowo-cynamonowym
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Zielona maślanka
- Królik w śmietanowo - musztardowym sosie z białego wina
- Śniadaniowy bowl z grejpfrutem
- Muffiny z wiśniami
- Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
- 4-warstwowa zapiekanka à la quesadilla
- Briam – zapiekanka warzywna w stylu greckim
- Kaczka pieczona z oliwkami
- Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z migdałami
- Migdałowy tort weselny z truskawkami
- Filety z pstrąga z gratin z ziemniaków i kopru włoskiego
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2102 dni temu
Krem kompletnie nie wyszedł.
odpowiedz
2102 dni temu
A co konkretnie się nie udało?