Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 230°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Cebulę dość drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej patelni, aż się zeszkli. Następnie dodajemy mielone mięso i smażymy je, aż będzie gotowe. Całość zalewamy sosem pomidorowym i gotujemy przez ok. 5 minut, aż sos się delikatnie zredukuje.
WSKAZÓWKA! Najlepiej w tym przepisie sprawdzi się sos pomidorowy marki Combino z dodatkiem bazylii.
KROK 2: PODPIEKAMY BUŁKĘ
Odcinamy część góry bułki i ugniatamy środek, aż powstanie spore wgłębienie. Przekładamy ją na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i podpiekamy przez ok. 3-4 minuty, aby była ciepła i chrupiąca.
KROK 3: PODAJEMY BUŁKĘ
Na spód ciepłej bułki wykładamy połowę mozzarelli i farsz – całość oprószamy pozostałym serem. Tak przygotowaną bułkę zakrywamy odciętym fragmentem i podajemy jeszcze gorącą
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka hamburgerowa
Pełna świeżych warzyw i aromatycznego mięsa sałatka zainspirowana hamburgerami. Wypróbuj przepis Pauli na ten nowy sposób podania klasycznego fast foodu!
Zielony falafel burger
Piękne i pyszne burgery z falafelami z dodatkiem świeżych ziół to idealny przepis na domowy wegański fast food. Koniecznie sprawdź, jak wspaniale smakują!
Gniazdka z bułek ze szparagami i jajkiem
Idealne połączenie smaków i składników, czyli gniazdka z pełnoziarnistych bułek wypełnione szparagowym farszem i zapiekane z jajkiem. Idealne na śniadanie, lunch i kolację. Spróbuj!
Wegańskie hot dogi w domowych bułkach
Domowe bułeczki, prażona cebulka i sos musztardowy. Poznaj przepis na idealne wegańskie hot dogi według pomysłu Kingi Paruzel!
Puszyste bułeczki z sałatką
Puszyste, domowe bułeczki wypełnione sałatką z szynki i jajka to świetny pomysł na pyszne kanapki do szkoły, pracy lub na piknik.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Puszyste bułeczki z sałatką
- Karp pieczony z grzybami
- Ekspresowy krem z groszku
- Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
- Pudding chlebowy
- Mus waniliowy z truskawkami
- Kopytka gryczane z delikatnym bolognese
- Przepis na sos bolognese
- Tyrolski gröstl
- Tagliatelle naleśnikowe z sosem serowym i łososiem
- Wegański awokado burger
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
- Pampuchy z masłem makowym i sosem waniliowym
- Naleśniki w sosie piwnym
- Zielone kaszotto na zimno, czyli sałatka z ziołowym pesto
- Jagodzianki z serem
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Idealny lukier królewski do dekoracji
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Ciastka z grzybami
- Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Domowy egg drop sandwich
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Omlet marchewkowy
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
- Kowbojska śniadaniowa owsianka białkowa Arthura
- Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)