Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 230°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Cebulę dość drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej patelni, aż się zeszkli. Następnie dodajemy mielone mięso i smażymy je, aż będzie gotowe. Całość zalewamy sosem pomidorowym i gotujemy przez ok. 5 minut, aż sos się delikatnie zredukuje.
WSKAZÓWKA! Najlepiej w tym przepisie sprawdzi się sos pomidorowy marki Combino z dodatkiem bazylii.
KROK 2: PODPIEKAMY BUŁKĘ
Odcinamy część góry bułki i ugniatamy środek, aż powstanie spore wgłębienie. Przekładamy ją na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i podpiekamy przez ok. 3-4 minuty, aby była ciepła i chrupiąca.
KROK 3: PODAJEMY BUŁKĘ
Na spód ciepłej bułki wykładamy połowę mozzarelli i farsz – całość oprószamy pozostałym serem. Tak przygotowaną bułkę zakrywamy odciętym fragmentem i podajemy jeszcze gorącą
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Pieczona ryba po grecku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Boczek pieczony
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka gyros
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba po japońsku
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Jajka na miękko
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sernik pistacjowy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Łazanki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)