Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- coleslaw musi spędzić w lodówce 12 godzin
Krok 1: Kroimy warzywa
Kapustę czyścimy, głąb usuwamy. Liście kapusty szatkujemy lub kroimy na drobne paski. Lekko ubijamy lub ugniatamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Dymkę oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki.
Krok 2: Łączymy składniki surówki coleslaw
Majonez, jogurt i miód mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i wstawiamy na noc do lodówki do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Składamy burgery
Pasztet smażymy na gorącym oleju przez ok. 2 minuty z każdej strony. Bułki rozcinamy i smarujemy cienko musztardą. Pasztet kładziemy na dolnych połówkach bułki. Surówkę coleslaw doprawiamy do smaku, rozkładamy na plastrach pasztetu i przykrywamy górną częścią bułki.
Zobacz podobne
przepisy
Burger z fasoli z kremem z mango
Wegetariański burger możesz przygotować z wielu warzyw! Przekonaj się, jak smakuje ten z fasoli i kaszy z kremem z mango!
Burgery z karpia z konfiturą z czerwonej cebuli
Tradycja spotyka się z nowoczesnością, a kuchnia polska z amerykańską! I tak powstaje burger z karpia według Okrasy!
Szybki wegeburger
Burger bez dodatku mięsa smakuje równie pysznie. Poznaj nowe smaki i spróbuj tego z tofu i warzywami.
Hamburger zebra
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa, czyli hamburger z mięsem tatarowym. Musisz tego skosztować.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik piernikowy
- Sernik krakowski
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Błyskawiczne pierniczki
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny makowiec
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)