
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- coleslaw musi spędzić w lodówce 12 godzin
Krok 1: Kroimy warzywa
Kapustę czyścimy, głąb usuwamy. Liście kapusty szatkujemy lub kroimy na drobne paski. Lekko ubijamy lub ugniatamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Dymkę oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki.
Krok 2: Łączymy składniki surówki coleslaw
Majonez, jogurt i miód mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i wstawiamy na noc do lodówki do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Składamy burgery
Pasztet smażymy na gorącym oleju przez ok. 2 minuty z każdej strony. Bułki rozcinamy i smarujemy cienko musztardą. Pasztet kładziemy na dolnych połówkach bułki. Surówkę coleslaw doprawiamy do smaku, rozkładamy na plastrach pasztetu i przykrywamy górną częścią bułki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mini burgery
- Ryba z piekarnika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
- Krokiety z mięsem
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Spaghetti carbonara
- Piernik świąteczny
- Burek ze szpinakiem
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Jajka na miękko
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)