Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- coleslaw musi spędzić w lodówce 12 godzin
Krok 1: Kroimy warzywa
Kapustę czyścimy, głąb usuwamy. Liście kapusty szatkujemy lub kroimy na drobne paski. Lekko ubijamy lub ugniatamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Dymkę oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki.
Krok 2: Łączymy składniki surówki coleslaw
Majonez, jogurt i miód mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i wstawiamy na noc do lodówki do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Składamy burgery
Pasztet smażymy na gorącym oleju przez ok. 2 minuty z każdej strony. Bułki rozcinamy i smarujemy cienko musztardą. Pasztet kładziemy na dolnych połówkach bułki. Surówkę coleslaw doprawiamy do smaku, rozkładamy na plastrach pasztetu i przykrywamy górną częścią bułki.
Zobacz podobne
przepisy
Burger z fasoli z kremem z mango
Wegetariański burger możesz przygotować z wielu warzyw! Przekonaj się, jak smakuje ten z fasoli i kaszy z kremem z mango!
Burgery z karpia z konfiturą z czerwonej cebuli
Tradycja spotyka się z nowoczesnością, a kuchnia polska z amerykańską! I tak powstaje burger z karpia według Okrasy!
Szybki wegeburger
Burger bez dodatku mięsa smakuje równie pysznie. Poznaj nowe smaki i spróbuj tego z tofu i warzywami.
Hamburger zebra
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa, czyli hamburger z mięsem tatarowym. Musisz tego skosztować.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Wrapy z szynką i mango
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
- Babeczki pomidorowe z mozzarellą
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Indyjskie chlebki chapatti
- Zupa instant
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Wegetariańskie kanapki
- Muffinki ze śliwkami
- Precel z szynką
- Hummus z dodatkami
- Sushi z banana
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Sałatka z jabłkiem i granatem
- Burgery na sałacie
- Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
- Chlebek mango
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Proste kimchi
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- Faszerowane liście winogron
- Królik w sosie śliwkowym
- Surówka z pora
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)