• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • coleslaw musi spędzić w lodówce 12 godzin

Krok 1: Kroimy warzywa

Kapustę czyścimy, głąb usuwamy. Liście kapusty szatkujemy lub kroimy na drobne paski. Lekko ubijamy lub ugniatamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Dymkę oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki.

Krok 2: Łączymy składniki surówki coleslaw

Majonez, jogurt i miód mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i wstawiamy na noc do lodówki do przegryzienia się smaków.

Krok 3: Składamy burgery

Pasztet smażymy na gorącym oleju przez ok. 2 minuty z każdej strony. Bułki rozcinamy i smarujemy cienko musztardą. Pasztet kładziemy na dolnych połówkach bułki. Surówkę coleslaw doprawiamy do smaku, rozkładamy na plastrach pasztetu i przykrywamy górną częścią bułki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram