![Burger z pasztetem i surówką coleslaw Burger z pasztetem i surówką coleslaw](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/6ee88e597eb3-02f583b83501-Leberkaese-Burger.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- coleslaw musi spędzić w lodówce 12 godzin
Krok 1: Kroimy warzywa
Kapustę czyścimy, głąb usuwamy. Liście kapusty szatkujemy lub kroimy na drobne paski. Lekko ubijamy lub ugniatamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Dymkę oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki.
Krok 2: Łączymy składniki surówki coleslaw
Majonez, jogurt i miód mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i wstawiamy na noc do lodówki do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Składamy burgery
Pasztet smażymy na gorącym oleju przez ok. 2 minuty z każdej strony. Bułki rozcinamy i smarujemy cienko musztardą. Pasztet kładziemy na dolnych połówkach bułki. Surówkę coleslaw doprawiamy do smaku, rozkładamy na plastrach pasztetu i przykrywamy górną częścią bułki.
Zobacz podobne
przepisy
Burger z fasoli z kremem z mango
Wegetariański burger możesz przygotować z wielu warzyw! Przekonaj się, jak smakuje ten z fasoli i kaszy z kremem z mango!
![Burger z fasoli z kremem z mango](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ee4bfe46bc6c-eedb77d62200-Bean-Burger.webp)
Burgery z karpia z konfiturą z czerwonej cebuli
Tradycja spotyka się z nowoczesnością, a kuchnia polska z amerykańską! I tak powstaje burger z karpia według Okrasy!
![Burgery z karpia z konfiturą z czerwonej cebuli](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7098cd29be12-f2157c07aa20-KW_47_Hamburger-z-karpia_DSC2854_rgb_ok.webp)
Szybki wegeburger
Burger bez dodatku mięsa smakuje równie pysznie. Poznaj nowe smaki i spróbuj tego z tofu i warzywami.
![Szybki wegeburger](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f86b92d3c558-d112f3d1f661-Veggie-Burger.webp)
Hamburger zebra
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa, czyli hamburger z mięsem tatarowym. Musisz tego skosztować.
![Hamburger zebra](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ce7200eda420-faf0a92655-Kucharze_KW_10_Pascal_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Wrapy z szynką i mango
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
- Babeczki pomidorowe z mozzarellą
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Indyjskie chlebki chapatti
- Zupa instant
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Wegetariańskie kanapki
- Muffinki ze śliwkami
- Precel z szynką
- Hummus z dodatkami
- Sushi z banana
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Sałatka z jabłkiem i granatem
- Burgery na sałacie
- Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
- Chlebek mango
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Proste kimchi
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- Faszerowane liście winogron
- Królik w sosie śliwkowym
- Surówka z pora
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
Komentarze (0)