Chrupiące ziemniaczki z serem i salami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blachę
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI

Ziemniaki myjemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i solimy. Gotujemy, aż będą miękkie.

KROK 2: ROZGNIATAMY ZIEMNIAKI

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią ugotowane, odcedzone ziemniaki. Dnem szklanki lub tłuczkiem rozgniatamy każdego ziemniaka (spłaszczamy). Całość skrapiamy oliwą, posypujemy solą oraz mieszanką ziół włoskich.

KROK 3: PIECZEMY ZIEMNIAKI

Ziemniaki wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. Po tym czasie na ziemniaki kładziemy plastry salami i wszystko posypujemy startym parmezanem. Całość ponownie zapiekamy w piekarniku przez 10 minut, do momentu, aż ser i ziemniaki będą złote i chrupiące. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    601 dni temu
    fajne

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!