Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki myjemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i solimy. Gotujemy, aż będą miękkie.
KROK 2: ROZGNIATAMY ZIEMNIAKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią ugotowane, odcedzone ziemniaki. Dnem szklanki lub tłuczkiem rozgniatamy każdego ziemniaka (spłaszczamy). Całość skrapiamy oliwą, posypujemy solą oraz mieszanką ziół włoskich.
KROK 3: PIECZEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. Po tym czasie na ziemniaki kładziemy plastry salami i wszystko posypujemy startym parmezanem. Całość ponownie zapiekamy w piekarniku przez 10 minut, do momentu, aż ser i ziemniaki będą złote i chrupiące. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekane młode ziemniaki z jajkiem i mizerią
Obiad, który zna każdy, w zupełnie nowej, zaskakującej odsłonie! Przygotuj młode ziemniaki z boczkiem, zapiecz je z jajkiem i podaj z doskonałą mizerią. Do tego przepisu będziesz wracać!
Sałatka z bobem, halloumi i młodymi ziemniakami
W tej prostej sałatce łączą się prawdziwe skarby lata: bób, młode ziemniaki i świeży koperek. Gdy dodasz do nich podpieczony ser halloumi, stworzysz wyjątkową, sprawdzoną przez Kingę kompozycję smaków. Spróbuj!
Serowe ziemniaki hasselback
Ziemniaki nie muszą być nudne! Wypróbuj oryginalny przepis Kingi na ziemniaki hasselback z rozpływającym się serem. Pycha!
Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
Ziemniaki z twarogiem, a do tego makrela? Karol lubi zaskakiwać, dlatego koniecznie wypróbuj ten przepis! Danie grillowe inne niż wszystkie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
- Pieczony kurczak z pistacjami
- Pieczony kurczak w sezamie na szpinaku z pikantnymi ziemniakami
- Królik w sosie paprykowym z miętowymi ziemniakami
- Smażone ziemniaki ze szpinakiem i fetą
- Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
- Zapiekanka z mięsa mielonego z marchwią i serem owczym
- Pieczone ziemniaki nadziewane
- Zapiekanka ziemniaczana
- Grillowane bataty z sosem chimichurri
- Arancini - kulki ryżowe
- Kumpir w stylu greckim
- Serowe ziemniaki hasselback
- Farinata z cukinią i włoskimi wędlinami
- Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
- Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową
- Dżem z boczku
- Konfitura z pomidorów z curry
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Buraczane brownie z musem malinowo-buraczanym
- Wegański łosoś z papryki
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Duszone udka z indyka na winie
- Kompot jabłkowy
- Kurczak faszerowany kaszą gryczaną i żurawinami
- Kaczka w sosie pomarańczowym z zapiekaną sałatą rzymską z serem
- Ryż z mięsem mielonym i warzywami
- Pierogi z kaszą gryczaną, serem i miętą
- Halibutowe kąski w ziołowym cieście
- Gołąbki z kiszonej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
601 dni temu
fajne
odpowiedz