Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki myjemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i solimy. Gotujemy, aż będą miękkie.
KROK 2: ROZGNIATAMY ZIEMNIAKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią ugotowane, odcedzone ziemniaki. Dnem szklanki lub tłuczkiem rozgniatamy każdego ziemniaka (spłaszczamy). Całość skrapiamy oliwą, posypujemy solą oraz mieszanką ziół włoskich.
KROK 3: PIECZEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. Po tym czasie na ziemniaki kładziemy plastry salami i wszystko posypujemy startym parmezanem. Całość ponownie zapiekamy w piekarniku przez 10 minut, do momentu, aż ser i ziemniaki będą złote i chrupiące. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Krokiety z mięsem
- Ryba z piekarnika
- Spaghetti carbonara
- Uszka z grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Domek z piernika
- Makówki śląskie
- Boczek pieczony
- Śledź w oleju
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Przekąski sylwestrowe
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (1)
941 dni temu
fajne
Odpowiedz