Ciasteczka jeżyki
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • folię spożywczą
  • papier do pieczenia
  • blachę do pieczenia
  • piekarnik z włączoną funkcją termoobiegu rozgrzany do temperatury 170°C
  • wykałaczkę

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

W pojemniku miksującym robota kuchennego umieszczamy wszystkie składniki na ciastka i wybieramy program ugniatanie ciasta / miękkie ciasto / czas: 2 minuty. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 30 minut.

KROK 2: FORMUJEMY I PIECZEMY CIASTECZKA

Ze schłodzonego ciasta odrywamy dowolnej wielkości kawałki i formujemy z nich ciasteczka kształtem przypominające łezki. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15-20 minut, aż nabiorą złotego koloru. Po upieczeniu ciastka studzimy.

KROK 3: DEKORUJEMY CIASTECZKA

Czekoladę roztapiamy i delikatnie studzimy, by nie była gorąca. Zaokrąglone części ciasteczek zanurzamy w czekoladzie tak, aby pokryła ok. połowę wypieku. Czekoladową część ciasteczek oprószamy wiórkami kokosowymi i kolorową posypką. Następnie pozostałą czekoladą, za pomocą wykałaczki, rysujemy na jeżykach nosek i oczka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • marek marek
    304 dni temu
    w wersji mięsnej lepsze

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!