Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- folię spożywczą
- papier do pieczenia
- blachę do pieczenia
- piekarnik z włączoną funkcją termoobiegu rozgrzany do temperatury 170°C
- wykałaczkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
W pojemniku miksującym robota kuchennego umieszczamy wszystkie składniki na ciastka i wybieramy program ugniatanie ciasta / miękkie ciasto / czas: 2 minuty. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 30 minut.
KROK 2: FORMUJEMY I PIECZEMY CIASTECZKA
Ze schłodzonego ciasta odrywamy dowolnej wielkości kawałki i formujemy z nich ciasteczka kształtem przypominające łezki. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15-20 minut, aż nabiorą złotego koloru. Po upieczeniu ciastka studzimy.
KROK 3: DEKORUJEMY CIASTECZKA
Czekoladę roztapiamy i delikatnie studzimy, by nie była gorąca. Zaokrąglone części ciasteczek zanurzamy w czekoladzie tak, aby pokryła ok. połowę wypieku. Czekoladową część ciasteczek oprószamy wiórkami kokosowymi i kolorową posypką. Następnie pozostałą czekoladą, za pomocą wykałaczki, rysujemy na jeżykach nosek i oczka.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka macadamia z białą czekoladą
Orzechy macadamia posłużą Ci do przygotowania przepysznych i jednocześnie cudowanie kruchych ciasteczek.
Ciasteczka z serem i borówkami
Pyszny deser z owocami? Proponujemy babeczki z kruchego ciasta wypełnione kremowym serkiem i aromatyczną borówką.
Ciastka z jabłkami
Puszyste ciasteczka z jabłkami, migdałami i cynamonem to zdrowa propozycja na podwieczorek nie tylko dla dzieci.
Ciastka cynamonowe
Kruche, chrupiące, pachnące cynamonem smakołyki z dodatkiem orzechów. Tak kuszące, że znikają od razu po upieczeniu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jesiotr w sosie oliwkowym
- Deser lodowy z owocami
- Tort arbuzowy
- Kociołek z dyniowym brownie i polewą z awokado
- Chlebek z awokado
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot)
- Wytrawna konfitura z pomidorów i chili
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
- Gnocchi z kurczakiem
- Pulpety w sosie własnym
- Uszka z grzybami
- PONCZ – MOCKTAIL BEZALKOHOLOWY
- Musaka z fasolą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
328 dni temu
w wersji mięsnej lepsze
odpowiedz