
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- folię spożywczą
- papier do pieczenia
- blachę do pieczenia
- piekarnik z włączoną funkcją termoobiegu rozgrzany do temperatury 170°C
- wykałaczkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
W pojemniku miksującym robota kuchennego umieszczamy wszystkie składniki na ciastka i wybieramy program ugniatanie ciasta / miękkie ciasto / czas: 2 minuty. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 30 minut.
KROK 2: FORMUJEMY I PIECZEMY CIASTECZKA
Ze schłodzonego ciasta odrywamy dowolnej wielkości kawałki i formujemy z nich ciasteczka kształtem przypominające łezki. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15-20 minut, aż nabiorą złotego koloru. Po upieczeniu ciastka studzimy.
KROK 3: DEKORUJEMY CIASTECZKA
Czekoladę roztapiamy i delikatnie studzimy, by nie była gorąca. Zaokrąglone części ciasteczek zanurzamy w czekoladzie tak, aby pokryła ok. połowę wypieku. Czekoladową część ciasteczek oprószamy wiórkami kokosowymi i kolorową posypką. Następnie pozostałą czekoladą, za pomocą wykałaczki, rysujemy na jeżykach nosek i oczka.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
599 dni temu
w wersji mięsnej lepsze
odpowiedz