Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko

Kinga Paruzel i Jacek Bilczyński

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • blender/rozdrabniacz
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • blachę piekarnikową
  • papier do pieczenia
  • gałkownicę do lodów
  • pojemnik lunchboxowy

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SMOOTHIE

Kalafiora kroimy na mniejsze części i łączymy z awokado w naczyniu blendera. Dodajemy daktyle, płatki owsiane, masło orzechowe oraz kakao i miksujemy składniki na gładką masę. Czekoladowe smoothie przekładamy do pojemnika i dekorujemy wiórkami kokosowymi, siemieniem lnianym, jagodami goji, żurawinami i świeżymi owocami.

KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA CIASTKA OWSIANE

Do miski wlewamy syrop klonowy, dodajemy jajko i masło orzechowe. Całość miksujemy. Dodajemy płatki owsiane oraz sodę i mieszamy masę łopatką.

KROK 3: PIECZEMY CIASTKA

Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą gałkownicy wykładamy na blachę kulki ciasta. Lekko je spłaszczamy. Ciastka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 8-10 minut. Wyjmujemy i studzimy.

KROK 4: ROBIMY Z CIASTEK KANAPKI

Jedno ciastko smarujemy masłem orzechowym i konfiturą, przykrywamy drugim ciastkiem, formując kanapki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    289 dni temu
    Ile masła orzechowego dajemy do ciastek?

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!