
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender/rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- gałkownicę do lodów
- pojemnik lunchboxowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SMOOTHIE
Kalafiora kroimy na mniejsze części i łączymy z awokado w naczyniu blendera. Dodajemy daktyle, płatki owsiane, masło orzechowe oraz kakao i miksujemy składniki na gładką masę. Czekoladowe smoothie przekładamy do pojemnika i dekorujemy wiórkami kokosowymi, siemieniem lnianym, jagodami goji, żurawinami i świeżymi owocami.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA CIASTKA OWSIANE
Do miski wlewamy syrop klonowy, dodajemy jajko i masło orzechowe. Całość miksujemy. Dodajemy płatki owsiane oraz sodę i mieszamy masę łopatką.
KROK 3: PIECZEMY CIASTKA
Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą gałkownicy wykładamy na blachę kulki ciasta. Lekko je spłaszczamy. Ciastka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 8-10 minut. Wyjmujemy i studzimy.
KROK 4: ROBIMY Z CIASTEK KANAPKI
Jedno ciastko smarujemy masłem orzechowym i konfiturą, przykrywamy drugim ciastkiem, formując kanapki.
Komentarze (0)