Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender/rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- gałkownicę do lodów
- pojemnik lunchboxowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SMOOTHIE
Kalafiora kroimy na mniejsze części i łączymy z awokado w naczyniu blendera. Dodajemy daktyle, płatki owsiane, masło orzechowe oraz kakao i miksujemy składniki na gładką masę. Czekoladowe smoothie przekładamy do pojemnika i dekorujemy wiórkami kokosowymi, siemieniem lnianym, jagodami goji, żurawinami i świeżymi owocami.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA CIASTKA OWSIANE
Do miski wlewamy syrop klonowy, dodajemy jajko i masło orzechowe. Całość miksujemy. Dodajemy płatki owsiane oraz sodę i mieszamy masę łopatką.
KROK 3: PIECZEMY CIASTKA
Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą gałkownicy wykładamy na blachę kulki ciasta. Lekko je spłaszczamy. Ciastka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 8-10 minut. Wyjmujemy i studzimy.
KROK 4: ROBIMY Z CIASTEK KANAPKI
Jedno ciastko smarujemy masłem orzechowym i konfiturą, przykrywamy drugim ciastkiem, formując kanapki.
Zobacz podobne
przepisy
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
Lunchbox dla dzieci
Po pierwsze: pożywne, po drugie: pyszne! Właśnie takie śniadanie przygotujecie z przepisem Karola na owsiankę i zapiekankę do dziecięcego lunchboxa.
Wegańskie ciasteczka śniadaniowe bez cukru
Wypróbuj przepis na te pyszne i pożywne ciasteczka wegańskie! Idealne solo lub jako dodatek do jogurtu i owoców.
Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
Tosty z batata? Spring rollsy z owoców? Zerknij na przepis Kingi i jej gościa, i sprawdź, jak przygotować pyszny i pożywny lunchbox dla swojego dziecka.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Burger z kurczakiem w curry na ostro
- Energetyczne batony
- Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
- Zielone chia smoothie
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Sałatka „Zielona Bogini”
- Ciastka jak jajka sadzone
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Nuggetsy z tempehu
- Żeberka z tempehu
- Pieczona szynka z piersi indyka
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Dynia faszerowana kaszą jaglaną, warzywami i ziołami
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Pesto z suszonych pomidorów
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Sałatka hamburgerowa
- Lody rabarbarowo-jogurtowe
- Kokosowy pudding chia z doliny
- Croissanty z truskawkami i serem brie
- Grzybowy sos pieczeniowy
- Haluszki z wędzonymi serkami i sosem żurawinowym
- Parmigiana di melanzane – przepis na zapiekankę z bakłażanem
- Pieczone frytki warzywne z dipem blue cheese
- Marynowane ogórki w stylu koreańskim
- Steki z łososia w sosie cytrynowym z karczochami
- Koreczki ze schabem w boczku
- Nuggetsy z halloumi
- Sylwestrowe jajka faszerowane
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
501 dni temu
Ile masła orzechowego dajemy do ciastek?
odpowiedz