![Wegańskie ciasteczka śniadaniowe bez cukru Wegańskie ciasteczka śniadaniowe bez cukru](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/f85115d1c053-4e4dcf5772d8-kw34-kinga-paruzel-weganskie-ciasteczka-sniadaniowe.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- blender lub rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ BANANOWĄ
Banany pokrojone na mniejsze kawałki miksujemy z masłem orzechowym. Dodajemy płatki owsiane, posiekaną czekoladę i borówki. Całość mieszamy.
KROK 2: FORMUJEMY CIASTECZKA
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką ciasto, formując z niego 12 ciasteczek ułożonych w odstępach.
KROK 3: PIECZEMY CIASTECZKA
Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy ok. 10-15 minut. Po upieczeniu ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie ciasteczka marchewkowe z kremem
Roślinne i idealne na śniadanie lub przekąskę! Ciasteczka marchewkowe wg przepisu Kingi zachwycą Cię kremowym nadzieniem.
![Wegańskie ciasteczka marchewkowe z kremem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/79f44f012d65-d10f793b502d-KW40_KINGA_SANDWICH_COOKIES_13378_RGB_OK_1250x700px.webp)
Wegańskie ciasteczka imbirowe
Są wegańskie, imbirowe i przypominają renifery! Ciasteczka Kingi na pewno zasmakują wszystkim, nie tylko najmłodszym fanom mikołajkowych słodkości!
![Wegańskie ciasteczka imbirowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2bef149fa47c-405e515a4cc1-ciasteczka_1250x700.webp)
Wegańskie ciasteczka brownie
Ekstremalnie czekoladowe, roślinne ciasteczka z miękkim środkiem i chrupką skórką. Łatwe w przygotowaniu i przepyszne w smaku.
![Wegańskie ciasteczka brownie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/85bd7576663d-a2258c63fecb-kw10_Wegańskie_ciasteczka_brownie_kinga.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka kokosowo-pomarańczowe
Delikatny smak pomarańczy zamknięty w kruchych, wegańskich ciasteczkach bez glutenu przypomina o świętach i doskonale komponuje się ze słodyczą banana. Upiecz je i podziel się z bliskimi!
![Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka kokosowo-pomarańczowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5b668fd1c6cb-e396b31de59b-weganskie-i-bezglutenowe-ciasteczka-kokosowo-pomaranczowe-kuchnialidla.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Włoskie bułeczki z bazylią i suszonymi pomidorami
- Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
- Ratatouille
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Indyjskie chlebki chapatti
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Wegańskie drożdżówki ze śliwkami
- Wegańskie kofty z grilla
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Ciastka jak jajka sadzone
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Kanapka ciao ciabatta
- Spanakopita
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Dyniowe latte i milkshake
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Zielona przystawka
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Wegańskie bounty owocowe
- Barszcz
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Tatar ze śledzia z musztardą francuską
- Wegański bigos z boczniakami
- Bezowy tort cytrynowy
Komentarze (2)
821 dni temu
2 razy dodajemy płatki owsiane? Chyba powinno to być tylko w 2 kroku.
odpowiedz
821 dni temu
Droga Beato, dziękujemy za czujność, rzeczywiście w przepisie pojawił się błąd. Już wszystko zostało poprawione ;)