Wegańskie ciasteczka śniadaniowe bez cukru

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • blender lub rozdrabniacz
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ BANANOWĄ

Banany pokrojone na mniejsze kawałki miksujemy z masłem orzechowym. Dodajemy płatki owsiane, posiekaną czekoladę i borówki. Całość mieszamy.

KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Do bananowej masy dodajemy płatki owsiane, posiekaną czekoladę i borówki. Całość mieszamy.

KROK 3: FORMUJEMY CIASTECZKA

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką ciasto, formując z niego 12 ciasteczek ułożonych w odstępach.

KROK 4: PIECZEMY CIASTECZKA

Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy ok. 10-15 minut. Po upieczeniu ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!