
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- blender lub rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ BANANOWĄ
Banany pokrojone na mniejsze kawałki miksujemy z masłem orzechowym. Dodajemy płatki owsiane, posiekaną czekoladę i borówki. Całość mieszamy.
KROK 2: FORMUJEMY CIASTECZKA
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką ciasto, formując z niego 12 ciasteczek ułożonych w odstępach.
KROK 3: PIECZEMY CIASTECZKA
Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy ok. 10-15 minut. Po upieczeniu ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie ciasteczka marchewkowe z kremem
Roślinne i idealne na śniadanie lub przekąskę! Ciasteczka marchewkowe wg przepisu Kingi zachwycą Cię kremowym nadzieniem.

Wegańskie ciasteczka imbirowe
Są wegańskie, imbirowe i przypominają renifery! Ciasteczka Kingi na pewno zasmakują wszystkim, nie tylko najmłodszym fanom mikołajkowych słodkości!

Ciasteczka brownie – wegańskie!
Ekstremalnie czekoladowe, roślinne ciasteczka z miękkim środkiem i chrupką skórką. Łatwe w przygotowaniu i przepyszne w smaku.


Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka kokosowo-pomarańczowe
Delikatny smak pomarańczy zamknięty w kruchych, wegańskich ciasteczkach bez glutenu przypomina o świętach i doskonale komponuje się ze słodyczą banana. Upiecz je i podziel się z bliskimi!

Zobacz przepisy
na lato
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Spaghetti napoli – przepis
- Chlebek bananowy
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Gnocchi własnej roboty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1163 dni temu
2 razy dodajemy płatki owsiane? Chyba powinno to być tylko w 2 kroku.
odpowiedz
1163 dni temu
Droga Beato, dziękujemy za czujność, rzeczywiście w przepisie pojawił się błąd. Już wszystko zostało poprawione ;)