Wegańskie ciasteczka śniadaniowe bez cukru

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • blender lub rozdrabniacz
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ BANANOWĄ

Banany pokrojone na mniejsze kawałki miksujemy z masłem orzechowym. Dodajemy płatki owsiane, posiekaną czekoladę i borówki. Całość mieszamy.

KROK 2: FORMUJEMY CIASTECZKA

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką ciasto, formując z niego 12 ciasteczek ułożonych w odstępach.

KROK 3: PIECZEMY CIASTECZKA

Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy ok. 10-15 minut. Po upieczeniu ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Beata Beata
    963 dni temu
    2 razy dodajemy płatki owsiane? Chyba powinno to być tylko w 2 kroku.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    963 dni temu
    Droga Beato, dziękujemy za czujność, rzeczywiście w przepisie pojawił się błąd. Już wszystko zostało poprawione ;)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!