Domowe biszkopty z awokado
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • foremki do ciastek w ulubionych kształtach
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI BISZKOPTÓW

Masło roztapiamy w rondelku. Awokado rozgniatamy widelcem, aż powstanie dość jednolita masa.

WSKAZÓWKA! Awokado muszą być dojrzałe i miękkie.

KROK 2: WYRABIAMY CIASTO

Awokado łączymy z roztopionym masłem i dodajemy do nich mąkę. Całość dokładnie mieszamy i zagniatamy, aż otrzymamy elastyczną, jednolitą masę. W razie potrzeby ciasto podsypujemy mąką.

KROK 3: WYCINAMY BISZKOPTY

Gotowe ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 cm i za pomocą foremek do ciastek wycinamy z niego biszkopty. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

KROK 4: PIECZEMY BISZKOPTY

Biszkopty pieczemy przez ok. 18-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Gotowe przekąski przed jedzeniem studzimy.

WSKAZÓWKA! Biszkopty z awokado będą świetną przekąską do szkoły lub pracy, zwłaszcza z dodatkiem ulubionych owoców.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!