
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- foremki do ciastek w ulubionych kształtach
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI BISZKOPTÓW
Masło roztapiamy w rondelku. Awokado rozgniatamy widelcem, aż powstanie dość jednolita masa.
WSKAZÓWKA! Awokado muszą być dojrzałe i miękkie.
KROK 2: WYRABIAMY CIASTO
Awokado łączymy z roztopionym masłem i dodajemy do nich mąkę. Całość dokładnie mieszamy i zagniatamy, aż otrzymamy elastyczną, jednolitą masę. W razie potrzeby ciasto podsypujemy mąką.
KROK 3: WYCINAMY BISZKOPTY
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 cm i za pomocą foremek do ciastek wycinamy z niego biszkopty. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
KROK 4: PIECZEMY BISZKOPTY
Biszkopty pieczemy przez ok. 18-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Gotowe przekąski przed jedzeniem studzimy.
WSKAZÓWKA! Biszkopty z awokado będą świetną przekąską do szkoły lub pracy, zwłaszcza z dodatkiem ulubionych owoców.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka gyros
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Boczek pieczony
- Burek ze szpinakiem
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makowiec japoński
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)