.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do 200°C
Przygotowanie:
Krok 1: Przygotowujemy czekoladowe serce
Dynię obieramy i kroimy w kostkę o wielkości ok. 3 cm. Do pojemnika miksującego wlewamy 1 l wody. Dynię skrapiamy oliwą i umieszczamy na nakładce do parowania. Korzystamy z programu „gotowanie na parze” / czas: 10 min / temperatura: 120 °C / obroty: 1. Ugotowaną dynię przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2: Przygotowujemy sos
Do misy wkładamy cebulę pokrojoną na ćwiartki, chili pokrojone na dwucentymetrowe kawałki oraz czosnek. Korzystamy z programu „rozdrabnianie” / czas: 5 sekund / obroty: 7. Za pomocą szpatułki zgarniamy kawałki warzyw ze ścianek naczynia. Dodajemy łyżkę oliwy i podsmażamy za pomocą programu „przypiekanie” / czas: 5 min / temperatura: 90°C / obroty: 1. Dodajemy śmietankę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Gotujemy za pomocą programu „własne ustawienia” / czas: 5 min / temperatura: 90°C / obroty: 1. Dynię polewamy sosem i posypujemy kaparami. Całość delikatnie mieszamy.
Krok 3: Przygotowujemy kruszonkę
Do czystej misy termorobota wkładamy cheddar oraz parmezan i miksujemy za pomocą programu „własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 6. Bułkę kroimy w kostkę i dodajemy do misy, następnie ponownie miksujemy – czas: 5 sekund / obroty: 7. Zapiekankę posypujemy kruszonką oraz mieszanką nasion i pestek.
Krok 4: Zapiekamy danie
Do rozgrzanego piekarnika wkładamy zapiekankę i pieczemy przez 15 minut, aż wierzch będzie złocisty i chrupiący.
Zobacz podobne przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)