Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- tłuczek do ziemniaków
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy w osolonej wodzie. Miękkie ziemniaki odcedzamy i studzimy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI FARSZU
Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek i pietruszkę drobno siekamy. Cebulę kroimy w dość drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż nabierze złotego koloru.
KROK 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI FARSZU
Ziemniaki ugniatamy z serem i kremem grzybowym za pomocą tłuczka do ziemniaków. Następnie dodajemy posiekaną pietruszkę i czosnek, a także podsmażoną cebulkę. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi lub krokiety.
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania w termorobocie MC Smart:
KROK 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI
Do pojemnika miksującego wlewamy ok. 500 ml wody i wkładamy wkładkę do gotowania. Ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy na wkładce i oprószamy solą. Gotujemy je, wybierając program gotowanie na parze / czas 25 minut / temperatura 120°C / obroty 1. Ugotowane ziemniaki studzimy i myjemy misę urządzenia.
KROK 2: ROZDRABNIAMY SKŁADNIKI
Ser kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do pojemnika miksującego wraz z czosnkiem i pietruszką. Wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 20 sekund / obroty 10. Rozdrobnione składniki przekładamy do miski.
KROK 3: SIEKAMY I PODSMAŻAMY CEBULĘ
Obraną cebulę przekładamy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Posiekaną cebulę zgarniamy ze ścianek pojemnika, dodajemy oliwę i całość podsmażamy, używając programu przypiekanie / czas 3 minuty / temperatura 110°C / obroty 1.
KROK 4: MIESZAMY FARSZ
Do pojemnika miksującego dodajemy przestudzone ziemniaki, krem grzybowy i pozostałe składniki. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 sekund / obroty 4.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi lub krokiety.
Zobacz podobne
przepisy
Pierogi z jagodami – przepis
Kwintesencja smaku późnego lata. Jagody otulone delikatnym ciastem, czyli czas na pierogi!
Pierożki z łososiem polane bazyliowym masłem
Małe pierożki wypełnione aż po brzegi delikatnym farszem z łososia, podane z aromatycznym sosem na bazie bazylii.
Pierogi z kapustą i grzybami
Doskonały przepis na jedno z naszych narodowych dań – domowe pierogi z pysznym, pachnącym grzybami farszem. Musisz się nauczyć je robić!
Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
Niech na Twoim wigilijnym stole zagoszczą pierogi z karpiem i aromatycznym sosem z pomarańczy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Mątwa w białym winie
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem z pędów sosny
- Kanapka z kurczakiem
- Jabłkowy chutney z cynamonem
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Kanapkowe szaszłyki
- Risotto pomidorowe
- Pizza z tortilli
- Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
- Makaron w sosie śmietankowym
- Racuchy bez drożdży ze śliwkami
- Purée z pieczonych ziemniaków
- Ubijany ser brie z grzankami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
231 dni temu
jaki krem grzybowy???
odpowiedz
231 dni temu
Możesz wykorzystać dowolny krem grzybowy, potrzebna będzie ok. 1 łyżka, do smaku :)