Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o drobnych oczkach
  • tłuczek do ziemniaków

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI

Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy w osolonej wodzie. Miękkie ziemniaki odcedzamy i studzimy.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI FARSZU

Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek i pietruszkę drobno siekamy. Cebulę kroimy w dość drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż nabierze złotego koloru.

KROK 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI FARSZU

Ziemniaki ugniatamy z serem i kremem grzybowym za pomocą tłuczka do ziemniaków. Następnie dodajemy posiekaną pietruszkę i czosnek, a także podsmażoną cebulkę. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi lub krokiety.

 

Przygotuj:

  • robota kuchennego Monsieur Cuisine Smart

Sposób przygotowania w robocie kuchennym Monsieur Cuisine Smart:

KROK 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI

Do pojemnika miksującego wlewamy ok. 500 ml wody i wkładamy wkładkę do gotowania. Ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy na wkładce i oprószamy solą. Gotujemy je, wybierając program gotowanie na parze / czas 25 minut / temperatura 120°C / obroty 1. Ugotowane ziemniaki studzimy i myjemy misę urządzenia.

KROK 2: ROZDRABNIAMY SKŁADNIKI

Ser kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do pojemnika miksującego wraz z czosnkiem i pietruszką. Wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 20 sekund / obroty 10. Rozdrobnione składniki przekładamy do miski.

KROK 3: SIEKAMY I PODSMAŻAMY CEBULĘ

Obraną cebulę przekładamy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Posiekaną cebulę zgarniamy ze ścianek pojemnika, dodajemy oliwę i całość podsmażamy, używając programu przypiekanie / czas 3 minuty / temperatura 110°C / obroty 1.

KROK 4: MIESZAMY FARSZ

Do pojemnika miksującego dodajemy przestudzone ziemniaki, krem grzybowy i pozostałe składniki. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 sekund / obroty 4.

Tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi lub krokiety.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    22 dni temu
    jaki krem grzybowy???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    22 dni temu
    Możesz wykorzystać dowolny krem grzybowy, potrzebna będzie ok. 1 łyżka, do smaku :)

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!