
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety myjemy, osuszamy, solimy i pieprzymy. Układamy na dużych kawałkach folii aluminiowej.
Obficie skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Pietruszkę siekamy drobno i posypujemy nią rybę. Masło siekamy i wykładamy na filety.
Folię aluminiową zwijamy w papiloty. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg z grzybami
Przekonaj się, jak smaczne danie powstanie, gdy upieczesz pstrąga faszerowanego podsmażanymi pieczarkami.

Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
Czas na pstrąga! Delikatna ryba, aromatyczny sos i bukiet warzyw to idealna obiadowa kompozycja dla każdego.

Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.

Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.

Zobacz przepisy
na lato
- Sos tzatziki
- Duszone żeberka – przepis
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
620 dni temu
Nie stosujcie oleju przy wypieku i pieczcie krócej niż 20 min(max 6 min po 7mej nminucie macie zadymioną kuchnię) i nie w 200st. dziś o mału nie spaliłem piekarnika:)
odpowiedz
673 dni temu
ja robię zębacza na patelni grillowej 3 min na każdą stronę i podaję z sosem chimichuri i puree maślanym z kalafiora.
odpowiedz
1514 dni temu
Folię aluminiową można sobie spokojnie darować i upiec rybę zwyczajnie w naczyniu żaroodpornym. Ryby też mogą być różne - taki na przykład morszczuk wychodzi doskonale, mocno cytrynowy. Bardzo lubię ten przepis - wymaga minimum pracy i podstawowych składników :)
odpowiedz
2259 dni temu
Glin z aluminium przenika do kwaśnych potraw, a tu obficie skropioną sokiem z cytryny rybę pakuje się w folię aluminiową. Zero pomyślunku.
odpowiedz
2066 dni temu
A co to jest za glin z aluminium?
673 dni temu
powierzchnia aluminium jest pokryta tlenkiem aluminium, rozpuszcza się w środowisku zasadowym a nie w kwaśnym, więc sok z cytrynki nic nie zrobi.