Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Filety myjemy, osuszamy, solimy i pieprzymy. Układamy na dużych kawałkach folii aluminiowej.

Obficie skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Pietruszkę siekamy drobno i posypujemy nią rybę. Masło siekamy i wykładamy na filety.

Folię aluminiową zwijamy w papiloty. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 20 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    200 dni temu
    Glin z aluminium przenika do kwaśnych potraw, a tu obficie skropioną sokiem z cytryny rybę pakuje się w folię aluminiową. Zero pomyślunku.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    7 dni temu
    A co to jest za glin z aluminium?

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram