
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety myjemy, osuszamy, solimy i pieprzymy. Układamy na dużych kawałkach folii aluminiowej.
Obficie skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Pietruszkę siekamy drobno i posypujemy nią rybę. Masło siekamy i wykładamy na filety.
Folię aluminiową zwijamy w papiloty. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg z grzybami
Przekonaj się, jak smaczne danie powstanie, gdy upieczesz pstrąga faszerowanego podsmażanymi pieczarkami.

Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
Czas na pstrąga! Delikatna ryba, aromatyczny sos i bukiet warzyw to idealna obiadowa kompozycja dla każdego.

Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.

Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.

Komentarze (3)
759 dni temu
Folię aluminiową można sobie spokojnie darować i upiec rybę zwyczajnie w naczyniu żaroodpornym. Ryby też mogą być różne - taki na przykład morszczuk wychodzi doskonale, mocno cytrynowy. Bardzo lubię ten przepis - wymaga minimum pracy i podstawowych składników :)
odpowiedz
1504 dni temu
Glin z aluminium przenika do kwaśnych potraw, a tu obficie skropioną sokiem z cytryny rybę pakuje się w folię aluminiową. Zero pomyślunku.
odpowiedz
1311 dni temu
A co to jest za glin z aluminium?
zobacz wszystkie