Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Filety myjemy, osuszamy, solimy i pieprzymy. Układamy na dużych kawałkach folii aluminiowej.
Obficie skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Pietruszkę siekamy drobno i posypujemy nią rybę. Masło siekamy i wykładamy na filety.
Folię aluminiową zwijamy w papiloty. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg z grzybami
Przekonaj się, jak smaczne danie powstanie, gdy upieczesz pstrąga faszerowanego podsmażanymi pieczarkami.
Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
Czas na pstrąga! Delikatna ryba, aromatyczny sos i bukiet warzyw to idealna obiadowa kompozycja dla każdego.
Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik piernikowy
- Pieczona ryba po grecku
- Pierniki
- Sernik krakowski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto na pierogi
- Uszka z grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
421 dni temu
Nie stosujcie oleju przy wypieku i pieczcie krócej niż 20 min(max 6 min po 7mej nminucie macie zadymioną kuchnię) i nie w 200st. dziś o mału nie spaliłem piekarnika:)
odpowiedz
474 dni temu
ja robię zębacza na patelni grillowej 3 min na każdą stronę i podaję z sosem chimichuri i puree maślanym z kalafiora.
odpowiedz
1314 dni temu
Folię aluminiową można sobie spokojnie darować i upiec rybę zwyczajnie w naczyniu żaroodpornym. Ryby też mogą być różne - taki na przykład morszczuk wychodzi doskonale, mocno cytrynowy. Bardzo lubię ten przepis - wymaga minimum pracy i podstawowych składników :)
odpowiedz
2059 dni temu
Glin z aluminium przenika do kwaśnych potraw, a tu obficie skropioną sokiem z cytryny rybę pakuje się w folię aluminiową. Zero pomyślunku.
odpowiedz
1866 dni temu
A co to jest za glin z aluminium?
474 dni temu
powierzchnia aluminium jest pokryta tlenkiem aluminium, rozpuszcza się w środowisku zasadowym a nie w kwaśnym, więc sok z cytrynki nic nie zrobi.