Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Filety myjemy, osuszamy, solimy i pieprzymy. Układamy na dużych kawałkach folii aluminiowej.

Obficie skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Pietruszkę siekamy drobno i posypujemy nią rybę. Masło siekamy i wykładamy na filety.

Folię aluminiową zwijamy w papiloty. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 20 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • kuchcik radek kuchcik radek
    397 dni temu
    Nie stosujcie oleju przy wypieku i pieczcie krócej niż 20 min(max 6 min po 7mej nminucie macie zadymioną kuchnię) i nie w 200st. dziś o mału nie spaliłem piekarnika:)

    odpowiedz

  • gość gość
    451 dni temu
    ja robię zębacza na patelni grillowej 3 min na każdą stronę i podaję z sosem chimichuri i puree maślanym z kalafiora.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1291 dni temu
    Folię aluminiową można sobie spokojnie darować i upiec rybę zwyczajnie w naczyniu żaroodpornym. Ryby też mogą być różne - taki na przykład morszczuk wychodzi doskonale, mocno cytrynowy. Bardzo lubię ten przepis - wymaga minimum pracy i podstawowych składników :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2036 dni temu
    Glin z aluminium przenika do kwaśnych potraw, a tu obficie skropioną sokiem z cytryny rybę pakuje się w folię aluminiową. Zero pomyślunku.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1843 dni temu
    A co to jest za glin z aluminium?
  • chemik chemik
    451 dni temu
    powierzchnia aluminium jest pokryta tlenkiem aluminium, rozpuszcza się w środowisku zasadowym a nie w kwaśnym, więc sok z cytrynki nic nie zrobi.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!