
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sito
- ręcznik papierowy
- praskę do czosnku
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JACKFRUITA
Jackfruita odsączamy na sicie i przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru płynu. Marchewkę kroimy w cienkie słupki. Na patelni rozgrzewamy olej słonecznikowy i smażymy na nim owoc chlebowca i marchewkę przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach, czosnek wyciskamy przez praskę. W misce łączymy wodę ze skrobią kukurydzianą. Następnie dodajemy cukier trzcinowy, sos sojowy, ocet ryżowy, imbir, czosnek i syrop klonowy.
KROK 3: DUSIMY JACKFRUITA
Zarumienionego jackfruita zalewamy wcześniej przygotowanym sosem. Całość gotujemy przez ok. 5 minut, aż sos nieco zgęstnieje.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Papryczkę chili siekamy w cienkie paski. Jackfruita przenosimy na talerz i oprószamy papryczką i sezamem. Danie podajemy gorące z dodatkiem ryżu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makówki śląskie
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Śledzie po kaszubsku
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)