
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ TWAROGOWĄ
Do miski przekładamy serek kozi, doprawiamy solą, białym mielonym pieprzem i posiekanym czosnkiem, mieszamy. Następnie do bazy twarogowej dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory suszone, ziarna słonecznika i posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Natkę pietruszki myjemy i siekamy. W blenderze miksujemy wszystkie składniki.
KROK 3: SKŁADAMY KANAPKĘ
Ciabattę kroimy na pół, dolną część smarujemy twarożkiem z koziego sera z pomidorami suszonymi, drugą połowę bułki smarujemy pesto. Na twarożku układamy kilka plasterków kindziuka, na nich kilka listków rukoli, i kawałki świeżego pomidora. Całość dekorujemy listkami rukoli. Składamy.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z kurczakiem na ciepło
Najlepsza kanapka na zimny dzień? Taka na ciepło! Ta wg przepisu Kingi z aromatycznym pesto, pyszną wędzoną piersią kurczaka i ciągnącą się burratą to idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę.

Bostock z rabarbarem
Przepyszny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa, inspirowany kuchnią w stylu francuskim. Wypróbuj ten przepis na wyjątkowe słodkie śniadanie lub idealną przekąskę na piknik!

BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
Kanapka inspirowana kuchnią amerykańską. Idealnie podsmażone kromki chleba tostowego, które ukrywają plastry chrupiącego bekonu i soczystego pomidora, to świetny pomysł na śniadanie!

Kanapka z wędlinami iberyjskimi
Wspaniała w swojej prostocie kanapka z wędlinami ibérico, aromatyczną oliwą i świeżą rukolą. Doceń smaki produktów w stylu hiszpańskim w daniu, w którym mają szansę lśnić.

Zobacz przepisy
na święta
- Makowiec drożdżowy
- Babka wielkanocna
- Babka bananowa
- Sernik z wiśniami
- Klops z jajkiem
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Sernik bez spodu
- Karmelowy sernik z rosą
- Limonkowa babka majonezowa
- Zupa chrzanowa
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Kotlety jajeczne
- Murzin wielkanocny
- Babka marmurkowa
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Babeczki leśny mech
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
16 dni temu
Dlaczego niektóre składniki są podwójnie na liście?
odpowiedz
16 dni temu
Ponieważ używamy ich w różnych składowych dania. Bardzo dziękujemy za uważne czytanie przepisu i komentarz, pozwoliło nam to poprawić listę składników :)