Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ TWAROGOWĄ
Do miski przekładamy serek kozi, doprawiamy solą, białym mielonym pieprzem i posiekanym czosnkiem, mieszamy. Następnie do bazy twarogowej dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory suszone, ziarna słonecznika i posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Natkę pietruszki myjemy i siekamy. W blenderze miksujemy wszystkie składniki.
KROK 3: SKŁADAMY KANAPKĘ
Ciabattę kroimy na pół, dolną część smarujemy twarożkiem z koziego sera z pomidorami suszonymi, drugą połowę bułki smarujemy pesto. Na twarożku układamy kilka plasterków kindziuka, na nich kilka listków rukoli, i kawałki świeżego pomidora. Całość dekorujemy listkami rukoli. Składamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kutia
- Łazanki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makowiec japoński
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Piernik świąteczny
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Guacamole
- Burek ze szpinakiem
- Ryba po japońsku
- Boczek pieczony
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
181 dni temu
Dlaczego niektóre składniki są podwójnie na liście?
Odpowiedz
180 dni temu
Ponieważ używamy ich w różnych składowych dania. Bardzo dziękujemy za uważne czytanie przepisu i komentarz, pozwoliło nam to poprawić listę składników :)