Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ TWAROGOWĄ
Do miski przekładamy serek kozi, doprawiamy solą, białym mielonym pieprzem i posiekanym czosnkiem, mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Natkę pietruszki myjemy i siekamy. W blenderze miksujemy wszystkie składniki.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ TWAROGOWĄ
Do bazy twarogowej dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory suszone, ziarna słonecznika, posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy. Wstawiamy do lodówki.
KROK 4: SKŁADAMY KANAPKĘ
Ciabattę kroimy na pół, dolną część smarujemy twarożkiem z koziego sera z pomidorami suszonymi, drugą połowę bułki smarujemy pesto, na twarożku układamy kilka plasterków kindziuka, na nich kilka listków rukoli, i kawałki świeżego pomidora. Całość dekorujemy listkami rukoli. Składamy.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z kurczakiem na ciepło
Najlepsza kanapka na zimny dzień? Taka na ciepło! Ta wg przepisu Kingi z aromatycznym pesto, pyszną wędzoną piersią kurczaka i ciągnącą się burratą to idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę.
Bostock z rabarbarem
Przepyszny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa, inspirowany kuchnią w stylu francuskim. Wypróbuj ten przepis na wyjątkowe słodkie śniadanie lub idealną przekąskę na piknik!
BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
Kanapka inspirowana kuchnią amerykańską. Idealnie podsmażone kromki chleba tostowego, które ukrywają plastry chrupiącego bekonu i soczystego pomidora, to świetny pomysł na śniadanie!
Kanapka z wędlinami iberyjskimi
Wspaniała w swojej prostocie kanapka z wędlinami ibérico, aromatyczną oliwą i świeżą rukolą. Doceń smaki produktów w stylu hiszpańskim w daniu, w którym mają szansę lśnić.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grahamka z kolorowym twarożkiem
- Kanapka z suszonymi owocami
- Kruche tarty z groszkiem
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Delikatne kotlety mielone z serem pleśniowym i szpinak z suszonymi pomidorami
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Naleśniki z syropem kawowym
- Gnocchi z pesto z rukoli
- Kopytka z suszonymi pomidorami i kurkami
- Zapiekana kanapka z boczkiem
- Szybka zupa z ciecierzycy
- Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
- GRILLOWANA KANAPKA Z CUKINIĄ
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- Galette gryczany z pomidorami
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Pesto ze szpinaku
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Wegański lunchbox do pracy
- Makaron fusilloni z tuńczykiem i karczochami
- Domowy egg drop sandwich
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Magdalenki w stylu hiszpańskim
- Ciastka z grzybami
- Magdalenki w stylu francuskim
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Kanapki z ceviche z łososia
- Carbonara z boczkiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)