
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender/malakser
Przygotuj wcześniej:
Filety śledziowe mocz w zimnej wodzie ok. 3 godzin.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ ŚLEDZIOWĄ Z AWOKADO
Namoczone filety śledziowe osączamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy obrane ze skórki i pozbawione pestki awokado. Całość rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę szalotkę i ogórka kiszonego. Pastę doprawiamy musztardą, kaparami, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną kolendrę i całość dokładnie mieszamy. Połowę orzechów włoskich mielemy w blenderze i dodajemy do pasty, ponownie mieszamy.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Chleb kroimy na kromki. Na każdą kromkę nakładamy pastę śledziową. Dekorujemy całymi orzechami włoskimi i kolendrą. Skrapiamy oliwą i oprószamy pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
Kanapka nie musi być nudna, jeśli trafią do niej takie pyszności! Przygotuj sobie pożywne drugie śniadanie: kanapki z sałatką z ciecierzycy.

Kanapki z serem, szynką i warzywami
Smak tkwi w… prostocie! Ta pyszna kanapka w bułce twarogowej to propozycja doskonała do pracy lub na piknik! W dodatku przygotujesz ją zaledwie w 10 minut!

Kanapka z gofrów
Zupełnie inna odsłona gofrów. Tym razem Kinga przygotowała je na słono, z pysznym serem Carré de l'Est, wędzonym boczkiem i smażonymi pieczarkami. Koniecznie wypróbuj ten wyjątkowy przepis!

BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
Kanapka inspirowana kuchnią amerykańską. Idealnie podsmażone kromki chleba tostowego, które ukrywają plastry chrupiącego bekonu i soczystego pomidora, to świetny pomysł na śniadanie!

Komentarze (0)