Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender/malakser
Przygotuj wcześniej:
Filety śledziowe mocz w zimnej wodzie ok. 3 godzin.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ ŚLEDZIOWĄ Z AWOKADO
Namoczone filety śledziowe osączamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy obrane ze skórki i pozbawione pestki awokado. Całość rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę szalotkę i ogórka kiszonego. Pastę doprawiamy musztardą, kaparami, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną kolendrę i całość dokładnie mieszamy. Połowę orzechów włoskich mielemy w blenderze i dodajemy do pasty, ponownie mieszamy.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Chleb kroimy na kromki. Na każdą kromkę nakładamy pastę śledziową. Dekorujemy całymi orzechami włoskimi i kolendrą. Skrapiamy oliwą i oprószamy pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
Kanapka nie musi być nudna, jeśli trafią do niej takie pyszności! Przygotuj sobie pożywne drugie śniadanie: kanapki z sałatką z ciecierzycy.
Kanapki z serem, szynką i warzywami
Smak tkwi w… prostocie! Ta pyszna kanapka w bułce twarogowej to propozycja doskonała do pracy lub na piknik! W dodatku przygotujesz ją zaledwie w 10 minut!
Kanapka z gofrów
Zupełnie inna odsłona gofrów. Tym razem Kinga przygotowała je na słono, z pysznym serem Carré de l'Est, wędzonym boczkiem i smażonymi pieczarkami. Koniecznie wypróbuj ten wyjątkowy przepis!
BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
Kanapka inspirowana kuchnią amerykańską. Idealnie podsmażone kromki chleba tostowego, które ukrywają plastry chrupiącego bekonu i soczystego pomidora, to świetny pomysł na śniadanie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z łososiem i awokado
- Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
- Sylwestrowe przekąski z pomidorkami koktajlowymi
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Hummus z bobu
- Roladki z tortilli
- Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
- Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
- Drożdżowe racuchy z rabarbarem
- Kuleczki z koziego sera
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Gofrowe kanapki z francuskimi serami
- Wegańskie muffinki czekoladowe
- Fasola z makrelą
- Hiszpańska pizza
- Ser pavé zapiekany w chlebie
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- Dip z ciecierzycy
- Ubijany ganasz
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Focaccia – klasyczny przepis
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
- Muffiny marchewkowe z orzechami i pajęczą siecią
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)