Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender/malakser
Przygotuj wcześniej:
Filety śledziowe mocz w zimnej wodzie ok. 3 godzin.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ ŚLEDZIOWĄ Z AWOKADO
Namoczone filety śledziowe osączamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy obrane ze skórki i pozbawione pestki awokado. Całość rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę szalotkę i ogórka kiszonego. Pastę doprawiamy musztardą, kaparami, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną kolendrę i całość dokładnie mieszamy. Połowę orzechów włoskich mielemy w blenderze i dodajemy do pasty, ponownie mieszamy.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Chleb kroimy na kromki. Na każdą kromkę nakładamy pastę śledziową. Dekorujemy całymi orzechami włoskimi i kolendrą. Skrapiamy oliwą i oprószamy pieprzem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledź w oleju
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krokiety z mięsem
- Mini burgery
- Łazanki
- Pierniki
- Ryba z piekarnika
- Makówki śląskie
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
- Makowiec japoński
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Uszka z grzybami
- Guacamole
- Sernik pistacjowy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)