
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- opiekacz do kanapek – opcjonalnie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BUŁKI
Bułki przekrawamy wzdłuż. Obie części smarujemy masłem.
Krok 2: WYPEŁNIAMY BUŁKI
Na spodniej części każdej bułki układamy po 2 plastry wędliny, plaster sera, kilka plastrów pomidora i kilka listków rukoli. Całość solimy.
Krok 3: SKŁADAMY KANAPKI
Kanapki przykrywamy wierzchnią częścią bułki. Opcjonalnie podgrzewamy w opiekaczu przez ok. 2 minuty.
Zobacz podobne
przepisy
Megakanapka z marynowanym schabem i pesto z rukoli
Kanapka dla bardzo głodnych i spragnionych niezwykłych doznań smakowych!

Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.

Tosty z gruszkami i serem
Wyraziste składniki zamknięte pomiędzy chrupiącymi kawałkami pieczywa. Taki tost zaspokoi każdy głód.

Kanapka zielenina z grilla
Grillowane warzywa w duecie z puszystym pieczywem, a do tego świeże oregano i oliwa z oliwek. To kanapka na każdą okazję!

Komentarze (2)
606 dni temu
Bardzo proszę o podanie wartości odżywczych dla bułki twarogowej. Nigdzie nie mogę ich znaleźć, a przydałoby się je dodać do apek żywieniowych, bo to dobre bułki.
odpowiedz
606 dni temu
Tabele z wartościami odżywczymi i składem wypieków są dostępne w każdym sklepie na dziale z pieczywem. Jeśli jednak nie planujesz zakupów w najbliższym czasie, prosimy o kontakt w tej sprawie z Portalem Obsługi Klietna za pośrednictwem formularza kontaktowego: https://obsluga-klienta.lidl.pl/SelfServicePL/s/contactsupport
zobacz wszystkie