Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTOWANIE GROCHU
Groch namoczyć na noc w dużej ilości wody. Następnego dnia odcedzić na sitku, wsypać do pojemnika miksującego, zalać 500 ml wody i gotować (bez miarki) obroty w lewo/30 minut/prędkość 1/100°C. Dla ochrony przed pryskaniem na pokrywie pojemnika umieścić wkład do gotowania. Jeżeli woda kipi, zmniejszyć temperaturę do 95°C. Groch odcedzić, wywar zlać do miski.
KROK 2: ROZDRABNIANIE I PODSMAŻANIE CEBULI
Pojemnik opłukać zimną wodą i osuszyć. Cebulę obrać, przepołowić, włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/3 sekundy, zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać olej, smażyć cebulę (bez miarki), ustawiwszy program przypiekanie/4 minuty. Zrumienioną cebulę wyjąć z pojemnika.
KROK 3: GOTOWANIE KAPUSTY
Kiszoną kapustę z 50 ml wywaru z grochu i przyprawami gotować (z zatkniętą miarką) 5 minut/prędkość 1/100°C. Usunąć liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego, kapustę przełożyć do innego naczynia, umyć pojemnik.
KROK 4: PRZYGOTOWANIE ZASMAŻKI
Masło z mąką mieszać (z zatkniętą miarką) w pojemniku 3 minuty/prędkość 1/100°C. Przez otwór w pokrywie wlać 50 ml gorącej wody i gotować zasmażkę (z zatkniętą miarką) 3 minuty/prędkość 3/100°C.
KROK 5: ŁĄCZENIE SKŁADNIKÓW I PODANIE
Do zasmażki dodać pozostałe składniki potrawy. Podgrzewać (z zatkniętą miarką) 5 minut/prędkość 1/100°C. Przyprawić cukrem, solą i pieprzem. Podawać na gorąco.
Zobacz podobne
przepisy
Uda gęsi z jabłkami i grochem smażonym z kapustą
Wykorzystaj pomysł Okrasy na doskonałą gęsinę z aromatycznie przyprawionym duszonym grochem.
Steki z kapusty
Steki z kapusty to hit wegańskiego grilla, ale również idealny pomysł na letni obiad czy zimową kolację. Fantastyczny smak i bardzo proste przygotowanie sprawią, że ten przepis Kingi zagości u Was na stałe!
Zasmażana młoda kapusta
Zasmażana młoda kapusta z koperkiem, to idealny dodatek do dań na letnie dni. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Zimowa surówka z czerwoną kapustą, orzechami włoskimi i pomarańczami
Surówka z kapusty i różnych sałat z dodatkiem kawałków pomarańczy z aromatycznym dressingiem i parmezanem. Świetnie połączenie, które odświeży każdy posiłek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tołpyga w jajecznicy
- Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi
- Kapuśniak z kiszonej kapusty na gęsinie
- Faszerowana ryba w galarecie
- Giouvetsi z jagnięciną, oliwkami i serem
- Perliczka pieczona w tymianku z ziemniakami
- Kanapki z serem, szynką i warzywami
- Deser lodowy z owocami
- Ciasto kruche
- Halibut na parze z sosem paprykowym
- Sylwestrowe quiche z kabanosami, serem i musztardą
- Kaszotto z młodą kapustą
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Tosty z awokado i jajkiem
- Faszerowane łódeczki ziemniaczane
- Kulebiak z kapustą i grzybami
- Pasta z sosem tuńczykowym
- Kapusta z grochem
- Muffiny z nasionami konopi
- Kompot truskawkowy
- Proste ciasto z truskawkami
- Nocna owsianka ze skyrem i truskawkami
- Dżem malinowy
- Ciasto czekoladowe z gruszkami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Świąteczna focaccia
- Klopsiki wołowo-wieprzowe w stylu szwedzkim
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)