Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Gotujemy wywar
Włoszczyznę kroimy na większe kawałki i razem z boczkiem zalewamy woda. Gotujemy około 1 godziny, aż powstanie aromatyczny wywar. Po tym czasie wyciągamy boczek z wywaru i kroimy w kostkę o wymiarach 1 x 1 cm. Wyciągamy włoszczyznę.
KROK 2: Przygotowujemy warzywa i mięso do zupy
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o wymiarach 2 x 2 cm. Cebule i kiełbasę kroimy w kostkę. Kiełbasę i boczek podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy cebule i smażymy aż do zeszklenia. Całość przekładamy do wywaru. Dodajemy ziemniaki i przyprawy. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
KROK 3: Przesmażamy kurki
Kurki płuczemy, osuszamy. Przesmażamy na dobrze rozgrzanym oleju i dorzucamy do zupy. Dodajemy też śmietanę. Doprawiamy sola i pieprzem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pierniki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Makowiec japoński
- Ciasto na pierogi
- Klasyczna sałatka grecka
- Makówki śląskie
- Nuggetsy z kurczaka
- Boczek pieczony
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kutia
- Łazanki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Piernik świąteczny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)