Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Gotujemy wywar
Włoszczyznę kroimy na większe kawałki i razem z boczkiem zalewamy woda. Gotujemy około 1 godziny, aż powstanie aromatyczny wywar. Po tym czasie wyciągamy boczek z wywaru i kroimy w kostkę o wymiarach 1 x 1 cm. Wyciągamy włoszczyznę.
KROK 2: Przygotowujemy warzywa i mięso do zupy
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o wymiarach 2 x 2 cm. Cebule i kiełbasę kroimy w kostkę. Kiełbasę i boczek podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy cebule i smażymy aż do zeszklenia. Całość przekładamy do wywaru. Dodajemy ziemniaki i przyprawy. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
KROK 3: Przesmażamy kurki
Kurki płuczemy, osuszamy. Przesmażamy na dobrze rozgrzanym oleju i dorzucamy do zupy. Dodajemy też śmietanę. Doprawiamy sola i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta z kurkami
Świeże kurki na kruchym cieście zapieczone z kremową masą. Francuski przysmak, który może zagościć na Twoim stole.
Makaron z kurkami
Szukasz pomysłu na szybkie i łatwe w wykonaniu danie? Wypróbuj przepis Darii na makaron z kurkami, szpinakiem i aromatyczną szałwią!
Tagliatelle z kurkami i pistacjami
Doskonałe składniki rodem z włoskiej kuchni – to podstawa przepisu Karola! Przygotuj tagliatelle z kurkami i pistacjami, by zasmakować w jakości i prostocie.
Pieczone pierogi z kurkami
Jesienny smak zamknięty w półkruchym cieście, czyli tradycyjne pieczone pierogi z kurkami. Przygotuj je z przepisem Karola, by poznać zalety sezonowej kuchni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś smażony z zapiekanką z kalafiora z serem cheddar
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Tort czekoladowo-kawowy
- Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
- Sałatka z kapustą, kasztanami i gruszkami
- Placuszki jaglane z jabłkami
- Pieczone pierogi z kurkami
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
- Zupa owocowa z makaronem
- Zupa fasolowa
- Zapiekanka ziemniaczana z dorszem
- Wegański strogonow z kurek
- Bułki do hamburgerów
- Ravioli con uovo – przepis na ravioli z płynnym żółtkiem
- Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- Barszcz ukraiński
- Kompot z suszonych owoców
- Tofurnik z borówkami
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Trufle z białą czekoladą
- Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
- Spaghetti z kurczakiem i serem Grana Padano
- Ciasto śliwkowe „Topielec”
- Zrazy z szynki wieprzowej w sosie musztardowym
- Ciasto czekoladowo-dyniowe
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- CIASTKA Á LA LASKI CUKROWE
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Grillowane bataty z sosem chimichurri
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)