zobacz film Kaszubski miodowy kuch

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • robot kuchenny
  • tarkę
  • papier do pieczenia
  • formę do ciasta (keksówkę)
  • piekarnik nagrzany do 180°C


KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Jajka ubijamy z cukrem za pomocą robota kuchennego. Dodajemy rozpuszczone masło i miód. Suche składniki łączymy ze sobą w misce i dodajemy do jajek. Całość dokładnie mieszamy.


KROK 2: DODAJEMY MARCHEWKĘ I ŚLIWKI

Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, śliwki kroimy na kawałki. Całość dodajemy do masy
i mieszamy. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45 minut. Po wyjęciu odstawiamy do przestudzenia.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ

Masło, miód i pokruszoną czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Po połączeniu składników polewamy ciasto polewą.


KROK 4: DEKORUJEMY CIASTO

Orzechy włoskie układamy na czekoladzie. Orzechy laskowe kroimy na połówki i posypujemy nimi ciasto.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • magda magda
    654 dni temu
    Kompletna porażka, wypłynęło jak wulkan

    odpowiedz

  • Ola Ola
    1384 dni temu
    Ciasto bardzo dobre, proponuje jednak zmienić treść przepisu: Pan Paweł na filmie dodaje płynne maslo i takie tez dodałam, w treści przepisu jest napisane ze maslo miękkie- to przecież nie to samo :) No i 70+70g orzechów to zdecydowanie za dużo- dałam tylko 70 laskowych a i tak ledwo się zmieściły. Polecam na święta- banalne w przygotowaniu

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1384 dni temu
    Olu, dziękujemy za Twoje sugestie :) Ilość orzechów faktycznie może zrobić święta na bogato. Zmieniliśmy treść i mamy nadzieję, że kuch będzie Ci bardzo smakował!
  • Łysy Grzyb Łysy Grzyb
    1385 dni temu
    Jakie miękkie masło? Wszystko się zwarzylo! Masło powinno być płynne. To były moje ostatnie jajka i miód. Zniszczyliście mi święta.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!