
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę o wymiarach 30 x 10 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 165°C (termoobieg) lub 175°C (bez termoobiegu)
Krok 1: Siekamy bakalie
Posiekane bakalie przesypujemy mąką pszenną. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z cukrem i szczyptą soli. Do ubitych białek dodajemy żółtka oraz miękkie masło. Mąkę pszenną mieszamy z mąką żytnią oraz ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i sodą, stopniowo dodajemy do masy. Na końcu dodajemy mleko w temperaturze pokojowej, 50 ml wiśniówki oraz wszystkie bakalie delikatnie przesypane mąką.
Krok 2: Pieczemy keks
Całość dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 165°C (termoobieg) lub 175°C (bez termoobiegu) na 50-55 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Zwijane zrazy wołowe
- Kurczak z piekarnika - pieczony w całości
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Grochówka wojskowa
- Gulasz węgierski
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Francuskie makaroniki
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)