
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- maszynka do mielenia mięsa
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej:
Różyczki brokułu ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż delikatnie zmiękną.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY KAPUSTĘ
Ćwiartkę kapusty skrapiamy łyżką oliwy i sosem sojowym, a następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 minut.
KROK 2: MIELIMY I DOPRAWIAMY MIĘSO
Czosnek, cebulę, szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy. Mięso mielimy w maszynce i mieszamy z przygotowanymi wcześniej składnikami, oliwą, solą, pieprzem i mieszanką przypraw „Złocisty kurczak”.
KROK 3: FORMUJEMY I PIECZEMY KLOPSIKI
Z doprawionego mięsa formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i przekładamy je na blachę obok kapusty. Całość pieczemy jeszcze przez 15 minut, aż mięso nabierze złotego koloru, a kapusta będzie miękka.
KROK 4: PODAJEMY KLOPSIKI
Nektarynkę kroimy w dość grube plastry. Na talerz wykładamy upieczoną kapustę, klopsiki, ugotowane różyczki brokułu i kilka plastrów nektarynki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Guacamole
- Burek ze szpinakiem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
- Ryba po japońsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Makówki śląskie
- Krokiety z mięsem
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka gyros
- Ciasto na pierogi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makowiec japoński
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)