Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- maszynka do mielenia mięsa
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej:
Różyczki brokułu ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż delikatnie zmiękną.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY KAPUSTĘ
Ćwiartkę kapusty skrapiamy łyżką oliwy i sosem sojowym, a następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 minut.
KROK 2: MIELIMY I DOPRAWIAMY MIĘSO
Czosnek, cebulę, szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy. Mięso mielimy w maszynce i mieszamy z przygotowanymi wcześniej składnikami, oliwą, solą, pieprzem i mieszanką przypraw „Złocisty kurczak”.
KROK 3: FORMUJEMY I PIECZEMY KLOPSIKI
Z doprawionego mięsa formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i przekładamy je na blachę obok kapusty. Całość pieczemy jeszcze przez 15 minut, aż mięso nabierze złotego koloru, a kapusta będzie miękka.
KROK 4: PODAJEMY KLOPSIKI
Nektarynkę kroimy w dość grube plastry. Na talerz wykładamy upieczoną kapustę, klopsiki, ugotowane różyczki brokułu i kilka plastrów nektarynki.
Zobacz podobne
przepisy
Szwedzkie klopsiki z mięsa wegańskiego z ryżem i sosem
Sycące, szwedzkie klopsiki z pysznym, kremowym sosem śmietanowym – tym razem w wersji wegańskiej! Wykorzystaj ten prosty przepis, by przygotować obiad dla całej rodziny.
Klopsiki zapiekane z serem provolone
Klopsiki wołowe, aromatyczny sos pomidorowy, makaron i włoski ser provolone to przepis na pyszne i sycące danie. Wypróbuj i przygotuj sobie pyszny obiad!
Klopsiki z ciecierzycy w wegańskim sosie à la pieczeniowym
Pyszne klopsiki z ciecierzycy podane w aromatycznym sosie warzywnym à la pieczeniowy. To wyjątkowe danie na obiad dla całej rodziny, które świetnie się sprawdzi podane z ulubionymi dodatkami.
Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
Pyszne szaszłyki z delikatnymi klopsikami, serem halloumi i warzywami. To świetny pomysł na grilla lub na lekki obiad z patelni grillowej.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z cukinią i łososiem
- Pierś w panierce serowej z sosem pesto
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Sałatka z grillowanych owoców
- Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi
- Tajine z kurczaka z figami
- Pieczone udka z ziemniakami i białą kapustą
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Klopsiki sojowe
- Steki z kapusty
- Klopsiki zapiekane z serem provolone
- Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Indyk z salsą truskawkową
- Łosoś pieczony na ogniu z surówką z czerwonej kapusty
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Ogórki w stylu kozackim
- Wegański awokado burger
- Ciastka z grzybami
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Marynata grillowa do mięsa drobiowego
- Sos słodko-kwaśny
- Grillowany śledź z kaszą orkiszową i surówką z fenkułu
- Ciasto cytrynowe
- GOFRY DROŻDŻOWE W STYLU BELGIJSKIM
- Precel z szynką
- Ognisty kebab z marynowaną papryką i pitą
- Hummus z dodatkami
- Lodowe babeczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)