
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynia do zapiekania, 4-6 szt., o średnicy 10-12 cm i ściankach około 2 cm
- mikser ręczny
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Dodajemy nasiona wanilii do żółtek
Żółtka umieszczamy w misce o wysokich ściankach. Do żółtek dodajemy nasionka lasek wanilii i 3 czubate łyżki cukru pudru. Ucieramy żółtka z cukrem za pomocą ręcznego miksera.
Krok 2: Ucieramy żółtka
Gdy wszystkie składniki dokładnie się wymieszają i zaczną napowietrzać, dodajemy pozostałą część cukru i ucieramy, aż masa będzie bardzo puszysta.
Krok 3: Rozkładamy kogel-mogel do naczyń
Gotowy kogel-mogel rozkładamy do naczyń. Na dno wykładamy 2 łyżki masy, na to świeże maliny i ponownie kogel-mogel. Tak przygotowane desery wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na 8-10 minut. Dekorujemy listkami mięty lub melisy. Podajemy na ciepło z lodami waniliowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Donuts – kolorowe donuty z czekoladą i kolorowym lukrem
Marzysz o donatach oblanych polewą czekoladową i kolorowym lukrem? Zaproś do gotowania całą rodzinę i przygotujcie je w domu!

Batony zbożowe
Batony zbożowe mogą być pożywną przekąską lub drugim śniadaniem dla całej rodziny! Zobacz, jak je przygotować.

Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
Dla fanów truskawkowych smaków - doskonały koktajl oraz truskawki w chrupiącej czekoladzie!

Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach
Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni!

Zobacz przepisy
na święta
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1431 dni temu
Czy kogel mogel bardzo wyrasta?
odpowiedz
1427 dni temu
Ewcia16, kogel-mogel wyrasta, jednak naczynka o wysokości podobnej do tych, które użył Paweł, w zupełności wystarczą.
1435 dni temu
Czy maliny można zastąpić borówkami? Albo jaki inny owoc będzie pasował?
odpowiedz
1435 dni temu
Ewcia, możesz użyć borówek :) Dobrym zastępstwem dla malin będą też truskawki, jeżyny i porzeczki.
2863 dni temu
chyba niekompletny ten przepis:/
odpowiedz
2863 dni temu
Już wszystko gra :)
2649 dni temu
czemu?
2505 dni temu
kogel mogel jest na bazie żółtek i cukru
2505 dni temu
Ten również :) Ale Paweł urozmaicił go malinami, laską wanilii :) Zapieczony jest równie smaczny!