Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynia do zapiekania, 4-6 szt., o średnicy 10-12 cm i ściankach około 2 cm
- mikser ręczny
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Dodajemy nasiona wanilii do żółtek
Żółtka umieszczamy w misce o wysokich ściankach. Do żółtek dodajemy nasionka lasek wanilii i 3 czubate łyżki cukru pudru. Ucieramy żółtka z cukrem za pomocą ręcznego miksera.
Krok 2: Ucieramy żółtka
Gdy wszystkie składniki dokładnie się wymieszają i zaczną napowietrzać, dodajemy pozostałą część cukru i ucieramy, aż masa będzie bardzo puszysta.
Krok 3: Rozkładamy kogel-mogel do naczyń
Gotowy kogel-mogel rozkładamy do naczyń. Na dno wykładamy 2 łyżki masy, na to świeże maliny i ponownie kogel-mogel. Tak przygotowane desery wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na 8-10 minut. Dekorujemy listkami mięty lub melisy. Podajemy na ciepło z lodami waniliowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowe donuty
Marzysz o donatach oblanych polewą czekoladową i kolorowym lukrem? Zaproś do gotowania całą rodzinę i przygotujcie je w domu!
Batony zbożowe
Batony zbożowe mogą być pożywną przekąską lub drugim śniadaniem dla całej rodziny! Zobacz, jak je przygotować.
Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
Dla fanów truskawkowych smaków - doskonały koktajl oraz truskawki w chrupiącej czekoladzie!
Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach
Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marmolada z fig i wanilii
- Mrożone truskawki w syropie waniliowym
- Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
- Napoleonka waniliowa
- Kołacz z białym serem
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Tort z kremem maślanym i malinami
- Ciasto borówkowo-brzoskwiniowe
- Sernik na zimno z malinami
- Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i szynką
- Tarta rabarbarowa
- Racuszki na kefirze z owocami
- Ciasto kogel-mogel
- Koktajl sernikowy z malinami
- Jogurtowiec na cieście francuskim
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Kopytka razowe ze smażoną kiszoną kapustą
- Pieczone pierogi z kurkami
- Pieczeń à la Orloff
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Jabłkowy chutney z piwem
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Pizza rzymska
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1300 dni temu
Czy kogel mogel bardzo wyrasta?
odpowiedz
1297 dni temu
Ewcia16, kogel-mogel wyrasta, jednak naczynka o wysokości podobnej do tych, które użył Paweł, w zupełności wystarczą.
1304 dni temu
Czy maliny można zastąpić borówkami? Albo jaki inny owoc będzie pasował?
odpowiedz
1304 dni temu
Ewcia, możesz użyć borówek :) Dobrym zastępstwem dla malin będą też truskawki, jeżyny i porzeczki.
2732 dni temu
chyba niekompletny ten przepis:/
odpowiedz
2732 dni temu
Już wszystko gra :)
2518 dni temu
czemu?
2374 dni temu
kogel mogel jest na bazie żółtek i cukru
2374 dni temu
Ten również :) Ale Paweł urozmaicił go malinami, laską wanilii :) Zapieczony jest równie smaczny!