
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynia do zapiekania, 4-6 szt., o średnicy 10-12 cm i ściankach około 2 cm
- mikser ręczny
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Dodajemy nasiona wanilii do żółtek
Żółtka umieszczamy w misce o wysokich ściankach. Do żółtek dodajemy nasionka lasek wanilii i 3 czubate łyżki cukru pudru. Ucieramy żółtka z cukrem za pomocą ręcznego miksera.
Krok 2: Ucieramy żółtka
Gdy wszystkie składniki dokładnie się wymieszają i zaczną napowietrzać, dodajemy pozostałą część cukru i ucieramy, aż masa będzie bardzo puszysta.
Krok 3: Rozkładamy kogel-mogel do naczyń
Gotowy kogel-mogel rozkładamy do naczyń. Na dno wykładamy 2 łyżki masy, na to świeże maliny i ponownie kogel-mogel. Tak przygotowane desery wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na 8-10 minut. Dekorujemy listkami mięty lub melisy. Podajemy na ciepło z lodami waniliowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Donuts – kolorowe donuty z czekoladą i kolorowym lukrem
Marzysz o donatach oblanych polewą czekoladową i kolorowym lukrem? Zaproś do gotowania całą rodzinę i przygotujcie je w domu!

Batony zbożowe
Batony zbożowe mogą być pożywną przekąską lub drugim śniadaniem dla całej rodziny! Zobacz, jak je przygotować.

Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
Dla fanów truskawkowych smaków - doskonały koktajl oraz truskawki w chrupiącej czekoladzie!

Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach
Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni!

Zobacz przepisy
na lato
- Zalewajka
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Zupa pho z wołowiną
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Spaghetti carbonara
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Camembert z grilla
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1522 dni temu
Czy kogel mogel bardzo wyrasta?
odpowiedz
1518 dni temu
Ewcia16, kogel-mogel wyrasta, jednak naczynka o wysokości podobnej do tych, które użył Paweł, w zupełności wystarczą.
1526 dni temu
Czy maliny można zastąpić borówkami? Albo jaki inny owoc będzie pasował?
odpowiedz
1526 dni temu
Ewcia, możesz użyć borówek :) Dobrym zastępstwem dla malin będą też truskawki, jeżyny i porzeczki.
2954 dni temu
chyba niekompletny ten przepis:/
odpowiedz
2954 dni temu
Już wszystko gra :)
2740 dni temu
czemu?
2596 dni temu
kogel mogel jest na bazie żółtek i cukru
2596 dni temu
Ten również :) Ale Paweł urozmaicił go malinami, laską wanilii :) Zapieczony jest równie smaczny!