Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- kostki lodu
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Przygotowujemy składniki
Marchewkę i cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Brokuł dzielimy na małe różyczki i sparzamy kilka minut we wrzątku, następnie wkładamy do miski wypełnionej zimną wodą z dodatkiem kostek lodu. Szynkę kroimy w kosteczkę.
KROK 2: Łączymy składniki zapiekanki
Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy starty ser, następnie warzywa, posiekane listki bazylii, szynkę i mąkę. Dokładnie mieszamy całość.
KROK 3: Pieczemy zapiekankę
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Przekładamy do niego masę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy około 30 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekanka wegańska ratatouille
Kolorowa i pyszna zapiekanka ratatouille udowadnia, że przepisy wegańskie nie są nudne. Spróbuj!
Zapiekanka warzywna
Zapiekanka z marchewką, kalafiorem i brokułem doskonale sprawdzi się zarówno jako zimna przekąska, jak i danie główne!
Zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego
Przepis na pożywną zapiekankę z kaszą, nawiązujący do włoskiej lasagne. Klasyka Italii w smacznym polskim wydaniu!
Pikantna zapiekanka kukurydziana
Kukurydza z papryczkami jalapenos zapieczona z gulaszem wieprzowym. Pikantna propozycja dla fanów kuchni w stylu meksykańskim!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
- Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
- Minipizza z kabanosami
- Sałatka z quinoą i truskawkami
- Smażone okonie z chlebową sałatką
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Tatar wołowy
- Gnocchi szpinakowe
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Zapiekanka ziemniaczana
- Zapiekanka wegańska ratatouille
- Zapiekanka ziemniaczana z dorszem
- Kaszotto z warzyw korzeniowych
- Tumbet
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- Wieniec wielkanocny
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Risotto z groszkiem — przepis rodem z Wenecji
- Hummus grzybowy
- Ciastka pisanki
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Wykwintne roladki rybne
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Przepis na makaron pappardelle z szynką parmeńską i gorgonzolą
- DESER SZAMPAŃSKI
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- Pizza rzymska
- Placuszki z kukurydzy z sosem jogurtowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (12)
944 dni temu
Tego się nie da zjeść! Dobrze, że w trakcie robienia spojrzałem na komentarze i jeszcze coś tam udało mi się naprawić, doprawić i jeden obiad zjadłem, ale nie było to przyjemne. Trzeba doprawić, żeby danie miało jakikolwiek smak, warzywa były surowe pomimo że piekłem je dłużej i z wierzchu zrobiły się już czarne. Nie polecam. Przepis powinien być usunięty ze strony, bo może tylko zrazić kogoś kto pierwszy raz korzysta z kuchni lidla
odpowiedz
1323 dni temu
Niestety, nie da się tego zjeść :( Ból brzucha gwarantowany. Nie jest to dobry przepis.
odpowiedz
1375 dni temu
Niestety nie jest to smaczne... Nawet polanego ketchupem nie da się jeść :(
odpowiedz
1584 dni temu
Czyli naczynia żaroodpornego nie przykrywać?
odpowiedz
1584 dni temu
Nie przykrywamy naczynia. Warzywa, które dodajemy do masy będą miały szansę odparować, a zapiekanka delikatnie przypiecze się z wierzchu.
1596 dni temu
Przepyszne!! Zrobiłam rodzince, usłyszałam że jest sycące i pyszne :) Dodałam do wszystkiego soli i pieprzu, a zamiast gotowanej szynki - ugotowałam na parze polędwicę z indyka i wyszło super. Co do czasu pieczenia to wszystko zależy od piekarnika, najlepiej spojrzeć jak wierzch się spiecze i widać że wszystko już zmiękło. Pychota!! Polecam!
odpowiedz
1617 dni temu
Warto porządnie przyprawić oraz odcisnąć starte warzywa (zwłaszcza cukinię) ze sporej ilości soków. Ja dodałam sól, pieprz i suszoną bazylię i piekłam o wiele dłużej niż w przepisie. Wyszło takie sobie, pomimo przypraw nadal trochę nijakie w smaku, raczej nie będzie to moje ulubione danie
odpowiedz
1621 dni temu
Bardzo dobre! Smakuje dzieciom - moja córka zjadła połowę na raz! Doprawiłam solą, pieprzem, bazylią i tymiankiem :) a i nie dałam mąki - przez to piekłam 15 min dłużej ;)
odpowiedz
1631 dni temu
Czas 0,5h na pieczenie w piekarniku to niestety za mało. Warzywa nadal są surowe! Z tego co zrobiłem wynika że czas pieczenia w temperaturze 180 C, bez termoobiegu to około 1 h - 1.25 h. Cukinia i marchew to warzywa zawierające dużo soków, więc musi być czas na ich odparowanie. Wartości smakowe - mierne.
odpowiedz
1765 dni temu
Żadnych przypraw do tej zapiekanki?
odpowiedz
1765 dni temu
Możesz dodać swoje ulubione :)
1778 dni temu
Przecież tego nie da sie jeść :/
odpowiedz
zobacz wszystkie