
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko
- patelnię
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY KOMOSĘ RYŻOWĄ
Komosę ryżową płuczemy na sitku zimną wodą. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Następnie zostawiamy ją pod przykryciem na około 15-20 minut, aby wchłonęła resztę bulionu.
KROK 2: SMAŻYMY WARZYWA
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim miks warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i sosem sojowym. Mieszamy.
KROK 3: KROIMY WARZYWA
Usmażone warzywa odstawiamy na chwilę, aby lekko ostygły. Następnie kroimy marchewki w kostkę, a fasolkę na mniejsze kawałki.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Ugotowaną komosę przekładamy do miski. Dodajemy usmażone warzywa, całość skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy. Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Ciasto marchewkowe
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Łazanki
- Jajka na miękko
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Spaghetti carbonara
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Boczek pieczony
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)