Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 4 słoiki o pojemności ok. 250 ml
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Pieprz rozgnieć używając moździerza lub młynka do pieprzu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIANIE MIĘSA
Mięso pokroić w kostkę (o boku ok. 3 cm), włożyć na 20 minut do zamrażalnika, a potem rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) w dwóch partiach, za każdym razem po 30 sekund/prędkość 8. Przełożyć do innego naczynia.
KROK 2: GOTOWANIE KONCENTRATU
Warzywa i świeże zioła umyć, oczyścić, z grubsza rozdrobnić nożem. Razem z tymiankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 6. Masę zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika. Dodać sól, wino albo ciepły wywar mięsny, oliwę oraz mięso. Wszystko gotować (bez miarki) 25 minut/prędkość 2/100°C.
KROK 3: MIKSOWANIE KONCENTRATU
Następnie miksować (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 10. Wyparzone słoiki napełnić gorącą masą, zakręcić i ostudzić. Przechowywać w chłodnym miejscu.
RADA
1–2 łyżki koncentratu dodać do 500 ml gorącej wody i rozpuścić jak kupną kostkę rosołową.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Łazanki
- Jajka na miękko
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Burek ze szpinakiem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba z piekarnika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledź w oleju
- Makówki śląskie
- Świąteczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)