
Przygotowanie
Mięso ryby mielemy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajka, posiekany szczypiorek, mąkę oraz przyprawę do ryby. Całość mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy kotleciki, które następnie obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotleciki z dwóch stron, aż nabiorą złocistobrązowego koloru.
Śmietanę łączymy z koperkiem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kotleciki rybne serwujemy ze śmietanowym dipem.
Zobacz podobne
przepisy
Kotleciki z łososia
Sposób na oryginalny obiad z rybą w roli głównej: filet z łososia w formie pysznych małych kotlecików o delikatnym smaku.

Kremowa zupa z pomidorów i pietruszki
Kusząca nie tylko smakiem, ale również zapachem i barwą, sycąca zupa łącząca pyszne pomidory z aromatem pietruszki.

Makaron z kremowym kurczakiem
Podsmaż kurczaka, dodaj odrobinę śmietany, koperek i połącz całość ze swoim ulubionym makaronem. Pyszny obiad gotowy!

Gulasz wieprzowy z łopatki
Soczyste i miękkie kawałki mięsa przyrządzone w towarzystwie ziemniaków i papryki, z wyczuwalną nutą sosu sojowego.

Komentarze (12)
858 dni temu
Przepisy są super - smaczne i dobrze się prezentują na stole........
odpowiedz
1524 dni temu
fajne przepisy
odpowiedz
1543 dni temu
Pychotka! Kotleciki na dobre zagościły w moim menu, gdyż bardzo smakują moim dzieciom. Ja jednak do calej masy dodaję jeszcze pieprzu i bułki tartej. No i ten sosik obowiazkowo musi być. Super pasuje! Polecam!
odpowiedz
1555 dni temu
po co t;e mąki to pewnie jakiś błąd to chyba nie jest dobry przepis jak i cały Lidl
odpowiedz
1654 dni temu
U mnie trochę gumowe wyszły. To może przez mąkę? Być może lepiej zastąpić ją bułką tartą?
odpowiedz
1653 dni temu
Czasem przyczyną może być też jakość ryby i jej struktura. Można odrobinę ograniczyć ilość mąki, albo jak wspomniałaś - zastąpić ją bułką tartą.
2159 dni temu
bardzo smaczne
odpowiedz
2215 dni temu
Mięciutkie i smaczne. Polecam na Wigilię :-D
odpowiedz
1556 dni temu
Kotlety rybne na Wigilię? :) Szczyt absurdu ! Dobrze,ze nie paluszki ;)
1555 dni temu
Drogi Gościu, całe szczęście w gotowaniu nie ma żadnych granic :)
2438 dni temu
Dziękujemy Asiu!
odpowiedz
2438 dni temu
Przepis rewelacja, kotleciki pyszne !;)
odpowiedz
zobacz wszystkie