![Kotlety z selera Kotlety z selera](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/d34ab5ced01d-d73e6cd05230-kotlety_z_selera_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SELER
Cebulę kroimy w piórka, a włoszczyznę na mniejsze kawałki. Seler obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. W garnku zagotowujemy wodę z listkami laurowymi, zielem angielskim i ziarenkami pieprzu. Do gorącej wody dodajemy pokrojone wcześniej warzywa i całość gotujemy przez ok. 15-20 minut, aż seler zmięknie (jednak nie powinien się rozpadać). Gotowego selera osuszamy i studzimy.
KROK 2: PANIERUJEMY PLASTRY SELERA
Jajka bełtamy z solą, pieprzem i wędzoną papryką. Ugotowane plastry selera obtaczamy w jajku, a następnie w mące migdałowej.
KROK 3: SMAŻYMY KOTLETY
Obtoczone w panierce kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe w razie potrzeby odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Kotlety przekładamy na talerze, skrapiamy sokiem z limonki i oprószamy płatkami migdałów.
WSKAZÓWKA! Kotlety możemy podać z ulubionym sosem, sałatką, a nawet jadalnymi kwiatami.
Zobacz podobne
przepisy
Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu
Pyszny sposób na bezmięsne kotlety, które wyczarujesz z twarogu, kaszy i cebuli. Ten smak docenią nie tylko wegetarianie.
![Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/22792caad073-eec8079e83-kotlety_z_kaszy_gryczanej_i_twarogu_PL_Kwiecien_12444_S_1_960x540.webp)
Kotlety ziemniaczane à la farszynki
Sięgnij do bogactwa polskiej kuchni regionalnej dzięki przepisowi Karola na kotlety ziemniaczane a’la farszynki. Najlepiej smakują z twarogiem!
![Kotlety ziemniaczane à la farszynki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/731a2e1f1ee8-a27617b0d6c6-KW7_2020_kotlety-ziemniaczane-a-la-farszynki-Karol-Okrasa_1250x700.webp)
Kotlety z bakłażana
Delikatne plastry bakłażana w chrupiącej i aromatycznej panierce z mielonych pestek dyni i sera grana padano. Brzmi jak pyszny obiad? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj ten przepis Darii!
![Kotlety z bakłażana](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/03fa19e8e368-7397b0d72c98-kotlety_z_baklazana_1250x700.webp)
Kotlety z boczniaków
Chrupiące kotlety z boczniaków, które zasmakują nie tylko wegetarianom. Sprawdź, jak szybko przyrządzić te grzyby tak, by smakowały naprawdę dobrze.
![Kotlety z boczniaków](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5b95104ab132-47b2fba5e678-kotlety_z_boczniakow_1250x700.webp)
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)