
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SELER
Cebulę kroimy w piórka, a włoszczyznę na mniejsze kawałki. Seler obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. W garnku zagotowujemy wodę z listkami laurowymi, zielem angielskim i ziarenkami pieprzu. Do gorącej wody dodajemy pokrojone wcześniej warzywa i całość gotujemy przez ok. 15-20 minut, aż seler zmięknie (jednak nie powinien się rozpadać). Gotowego selera osuszamy i studzimy.
KROK 2: PANIERUJEMY PLASTRY SELERA
Jajka bełtamy z solą, pieprzem i wędzoną papryką. Ugotowane plastry selera obtaczamy w jajku, a następnie w mące migdałowej.
KROK 3: SMAŻYMY KOTLETY
Obtoczone w panierce kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe w razie potrzeby odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Kotlety przekładamy na talerze, skrapiamy sokiem z limonki i oprószamy płatkami migdałów.
WSKAZÓWKA! Kotlety możemy podać z ulubionym sosem, sałatką, a nawet jadalnymi kwiatami.
Zobacz podobne
przepisy
Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu
Pyszny sposób na bezmięsne kotlety, które wyczarujesz z twarogu, kaszy i cebuli. Ten smak docenią nie tylko wegetarianie.

Kotlety ziemniaczane à la farszynki
Sięgnij do bogactwa polskiej kuchni regionalnej dzięki przepisowi Karola na kotlety ziemniaczane a’la farszynki. Najlepiej smakują z twarogiem!

Kotlety z bakłażana
Delikatne plastry bakłażana w chrupiącej i aromatycznej panierce z mielonych pestek dyni i sera grana padano. Brzmi jak pyszny obiad? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj ten przepis Darii!

Kotlety z boczniaków
Chrupiące kotlety z boczniaków, które zasmakują nie tylko wegetarianom. Sprawdź, jak szybko przyrządzić te grzyby tak, by smakowały naprawdę dobrze.

Zobacz przepisy
na święta
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Babeczki z kajmakiem
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Sernik cytrynowy na zimno
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Wielkanocna babka ponczowa
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Rolada makowa
- Domowy zakwas na żurek
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)