Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SELER
Cebulę kroimy w piórka, a włoszczyznę na mniejsze kawałki. Seler obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. W garnku zagotowujemy wodę z listkami laurowymi, zielem angielskim i ziarenkami pieprzu. Do gorącej wody dodajemy pokrojone wcześniej warzywa i całość gotujemy przez ok. 15-20 minut, aż seler zmięknie (jednak nie powinien się rozpadać). Gotowego selera osuszamy i studzimy.
KROK 2: PANIERUJEMY PLASTRY SELERA
Jajka bełtamy z solą, pieprzem i wędzoną papryką. Ugotowane plastry selera obtaczamy w jajku, a następnie w mące migdałowej.
KROK 3: SMAŻYMY KOTLETY
Obtoczone w panierce kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe w razie potrzeby odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Kotlety przekładamy na talerze, skrapiamy sokiem z limonki i oprószamy płatkami migdałów.
WSKAZÓWKA! Kotlety możemy podać z ulubionym sosem, sałatką, a nawet jadalnymi kwiatami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Burek ze szpinakiem
- Uszka z grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Makówki śląskie
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
- Ciasto marchewkowe
- Przekąski sylwestrowe
- Mini burgery
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Jajka na miękko
- Guacamole
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)