Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Fasolę odsączamy z zalewy i blendujemy na gładką masę. Orzechy dość drobno siekamy.
KROK 2: GOTUJEMY OWSIANKĘ
Płatki gotujemy przez ok. 5 minut w napoju owsianym.
KROK 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI OWSIANKI
Do owsianki dodajemy pastę z fasoli, posiekane orzechy, kakao i syrop klonowy. Całość dokładnie mieszamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli wolisz mniej słodką owsiankę, możesz pominąć syrop klonowy.
Zobacz podobne
przepisy
Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami
Zacznij dzień pełnym protein śniadaniem na słodko wg przepisu Pawła Małeckiego. Ciesz się o poranku smakiem czekolady, ciasteczek i świeżych owoców.
Nocna owsianka białkowa z nasionami konopi
Owsianka, która po wymieszaniu składników praktycznie robi się sama! Przygotuj pyszne śniadanie na słodko wieczorem i ciesz się gotową dawką energii o poranku.
Owsianka do lunchboxa
Drugie śniadanie do szkoły będzie ciekawsze, jeśli wprowadzisz do dziecięcego jadłospisu pyszną i ciekawie skomponowaną owsiankę! Sprawdź, jaki pomysł ma na nią Karol Okrasa.
Pieczona owsianka à la brownie
Owsianka à la brownie – to dopiero jest pyszne i pożywne śniadanie! Wypróbuj koniecznie i rozsmakuj się w potrawie Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba z piekarnika
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Bułeczki bolońskie
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
- Omlet marchewkowy
- Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
- Wzmacniający, białkowy shake lamparta
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Kawa po turecku z kardamonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1 dzień temu
Arthur Morgan?
odpowiedz
17 godzin temu
Jeśli pytasz o to, kto zainspirował nas do tego przepisu to była to właśnie ta postać :)