
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Na rozgrzane dno garnka wlewamy oliwę i dodajemy masło. Kiedy tłuszcz się rozpuści, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojony w talarki por. Całość smażymy około 5 minut na średnim ogniu. Do warzyw dodajemy posiekaną drobno botwinkę i wszystko ponownie smażymy przez około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
KROK 2: DODAJEMY BULION
Składniki zalewamy bulionem i gotujemy do momentu, w którym ziemniaki zmiękną. Zupę doprawiamy solą i pieprzem, miksujemy na gładki krem.
KROK 3: HARTUJEMY ŚMIETANĘ
Umieszczamy śmietanę w osobnej misce i hartujemy ją. Dodajemy do niej chrzan oraz wlewamy chochlę zupy i cały czas mieszając, łączymy składniki. Wyłączamy ogień i całość przelewamy do garnka z kremem, cały czas mieszając.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Krem podajemy oprószony świeżym koperkiem lub szczypiorkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Ryba z piekarnika
- Makowiec japoński
- Kutia
- Boczek pieczony
- Zupa grzybowa z makaronem
- Mini burgery
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Burek ze szpinakiem
- Sernik pistacjowy
- Guacamole
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)