Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: DUSIMY GRUSZKI
Gruszki obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Tak przygotowane owoce przekładamy do pojemnika miksującego, dodajemy do nich przyprawy i syrop klonowy. Całość dusimy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 90°C / czas 10 minut / obroty 2. Gotowe gruszki przekładamy do innego naczynia.
KROK 2: GOTUJEMY OWSIANKĘ
Do pojemnika miksującego wsypujemy płatki owsiane oraz wlewamy mleko i śmietankę. Owsiankę gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 90°C / czas 10 minut / obroty 1. W ostatnich kilku minutach gotowania przez otwór w pokrywie dodajemy masło.
KROK 3: PODAJEMY OWSIANKĘ
Jeszcze gorącą owsiankę przekładamy do misek i dekorujemy musem gruszkowym. Danie podajemy od razu.
Zobacz podobne
przepisy
Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
Ta owsianka nie tylko dobrze smakuje, ale także doda Ci energii na cały dzień!
Owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
Żurawina i świeże owoce to pyszne dodatki do porannej owsianki. Wypróbuj koniecznie!
Owsianka z musem jabłkowym
Owsianka z domowej roboty musem jabłkowym? Poznaj doskonały przepis na śniadanie!
Owsianka do lunchboxa
Drugie śniadanie do szkoły będzie ciekawsze, jeśli wprowadzisz do dziecięcego jadłospisu pyszną i ciekawie skomponowaną owsiankę! Sprawdź, jaki pomysł ma na nią Karol Okrasa.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska ryba po grecku
- Sernik krakowski
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Błyskawiczne pierniczki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Uszka z grzybami
- Sernik piernikowy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)