Kremowa owsianka z musem gruszkowym

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Sposób przygotowania:

KROK 1: DUSIMY GRUSZKI

Gruszki obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Tak przygotowane owoce przekładamy do pojemnika miksującego, dodajemy do nich przyprawy i syrop klonowy. Całość dusimy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 90°C / czas 10 minut / obroty 2. Gotowe gruszki przekładamy do innego naczynia.

KROK 2: GOTUJEMY OWSIANKĘ

Do pojemnika miksującego wsypujemy płatki owsiane oraz wlewamy mleko i śmietankę. Owsiankę gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 90°C / czas 10 minut / obroty 1. W ostatnich kilku minutach gotowania przez otwór w pokrywie dodajemy masło.

KROK 3: PODAJEMY OWSIANKĘ

Jeszcze gorącą owsiankę przekładamy do misek i dekorujemy musem gruszkowym. Danie podajemy od razu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!