
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (termoobieg)
Krok 1: Gotujemy wywar z kości i warzyw
W piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C (termoobieg) upalamy na brązowy kolor kości wołowe (ok. 30 minut). Kości przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Włoszczyznę obieramy, przekrawamy na pół, razem z grzybami dodajemy do garnka z kośćmi i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z wywaru włoszczyznę i kości. Kości wyrzucamy.
Krok 2: Dodajemy ziemniaki do wywaru
Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Płuczemy kaszę i również dodajemy do wywaru, gotujemy, aż będzie miękka (klejąca). Wcześniej wyjętą włoszczyznę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa pho z wołowiną
Sprawdzony przepis na wietnamską zupę pho dla wszystkich fanów kuchni azjatyckiej!

Zupa z marchwi i batatów z kozim serem
Aromatyczna kremowa zupa z marchwi, batatów, podana z kozim serem owiniętym w boczek. Wypróbuj!

Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
Doskonała zupa pomidorowa z ryżem, klopsikami jagnięcymi oraz aromatycznym jogurtem ziołowym.

Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
Delikatny serowy krem na warzywnym bulionie. Mięsne klopsiki idealnie go uzupełniają.

Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak pieczony w całości
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Zwijane zrazy wołowe
- Grochówka wojskowa
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
- Gulasz węgierski
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Francuskie makaroniki
- Domowa pasta jajeczna
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Babka ziemniaczana z boczkiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1823 dni temu
Bardzo smaczny krupniczek! Szczególnie po dodaniu mięsa, a i kaszy mogłoby być odrobinę więcej. Polecam pokroić/rozdrobnić/namoczyć grzyby przed gotowaniem.
odpowiedz