Krupnik na wołowinie

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (termoobieg)

Krok 1: Gotujemy wywar z kości i warzyw

W piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C (termoobieg) upalamy na brązowy kolor kości wołowe (ok. 30 minut). Kości przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Włoszczyznę obieramy, przekrawamy na pół, razem z grzybami dodajemy do garnka z kośćmi i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z wywaru włoszczyznę i kości. Kości wyrzucamy.

Krok 2: Dodajemy ziemniaki do wywaru

Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Płuczemy kaszę i również dodajemy do wywaru, gotujemy, aż będzie miękka (klejąca). Wcześniej wyjętą włoszczyznę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Zupa z marchwi i batatów z kozim serem

Aromatyczna kremowa zupa z marchwi, batatów, podana z kozim serem owiniętym w boczek. Wypróbuj!

Zupa z marchwi i batatów z kozim serem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi

Doskonała zupa pomidorowa z ryżem, klopsikami jagnięcymi oraz aromatycznym jogurtem ziołowym.

Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami

Delikatny serowy krem na warzywnym bulionie. Mięsne klopsiki idealnie go uzupełniają.

Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Ewa Ewa
    1823 dni temu
    Bardzo smaczny krupniczek! Szczególnie po dodaniu mięsa, a i kaszy mogłoby być odrobinę więcej. Polecam pokroić/rozdrobnić/namoczyć grzyby przed gotowaniem.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!